2024. június 30. 18:00
Anglia
Szlovákia
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

Pottyondy Edina kíméletlenül kiosztotta Gyurcsány Ferencet

Untitled-1
2024.06.27. 12:57
Gyurcsány Ferenc az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában adott interjút szerdán. A beszélgetést Pottyondy Edina sem tudta szó nélkül hagyni. Az influenszer egy hosszas Facebook-bejegyzésben címzett kemény hangvételű kritikát a DK elnökéhez.

„Ferenc, kérem! Egy csöppet sem lepődtem meg azon, hogy az újabb, a legújabb kudarc után sem lép hátra. Miért is tenné? Remekül elvan, élvezi, elfoglaltság az egész családnak. A pártja mindenben támogatja, hiszen ami az elmúlt húsz évben történt ezzel az országgal, abban nincs felelőssége, ahogy abban sincs, hogy a baloldal Magyarországon egy romhalmaz. Joguk van így gondolni. És a DK szíve joga, hogy mindörökké elnökké válassza, vagy fáraóvá, vagy akár félistenné. Hiszen ez egy roppant demokratikus szervezet” – kezdte bejegyzését Pottyondy Edina.

Megjegyezte, hogy Magyar Péter után a DK elnöke is „azokban a sajtótermékekben azonosítja az ellenséget, amik az ellenzék és a közszolgálati sajtó munkáját végzik”. A tartalomgyártó pofátlanságnak nevezte, hogy a DK mindeközben milliárdos állami támogatást vesz fel. 

Ha tényleg máig nem érti, hogy mi volt a baj a kormányzásával, aminek a végére szitokszó lett a liberalizmus és a baloldaliság, ami csődbe juttatta az országot, ami megalapozott Orbán uralmának, akkor lehet, hogy maga tényleg nem több, mint Orbán hasznos hülyéje

– emelte ki Pottyondy Edina, aki úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenc abban bízik, hogy idővel elfelejtik majd az emberek, mit tett. Mint írta, a DK elnöke mindent kockára tesz, „pusztít és mérgez, mert azt gondolja, hogy egy nap már nem fog számítani”. Szerinte ez tévedés, de leginkább az számít majd, amit most tesz. 

Agresszív, toxikus hazudozó

Pottyondy Edina szerint Gyurcsány Ferenc „indexes önmosdatásában az LMBTQ-közösség jogait és képviseletét jelölte meg a kudarca egyik okának”. Felidézte, hogy a DK elnöke azt állította, hogy a magyar társadalom alapkultúrája szerint a társas kapcsolatok a férfi-nő kapcsolatára épülnek. Az influenszer szerint Gyurcsány Ferencnek sikerült egy kifejezetten durva, jobboldali-konzervatív álláspontot felvennie, ami a „leggyalázatosabb árulás és cserben hagyás, amit egy baloldali politikus elkövethet”.

A tartalomgyártó arra is kitért, hogy a DK elnöke párhuzamot vont a gyurcsányozás és a zsidózás között. Pottyondy Edina szerint ez a kijelentés intellektuális ürességről árulkodik, de Gyurcsány Ferenc beszámíthatóságát is kétségbe vonja. 

Pottyondy Edinának egy kifejezett kérése is volt a DK elnökéhez: „Nekem igazából csak egy kérésem van. Ne nevezze magát baloldalinak! Ön egy agresszív, toxikus hazudozó. Nem különb, mint a nemezise. Csak ő sokkal sikeresebb” – tette hozzá.

Az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorának legutóbbi adását itt tekinthetik meg:

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré.

(Borítókép: Pottyondy Edina és Gyurcsány Ferenc. Fotó:  Papajcsik Péter. Szollár Zsófi / Index)