2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Még mindig nem dőlt el a „drogos énekesnő” sorsa

2024.06.28. 14:32 Módosítva: 2024.06.28. 14:32
Egyelőre nem tudni, hogy a drogfogyasztással gyanúsított magyar énekesnő ellen emelnek-e vádat. Az ügyészség által elrendelt pártfogói felügyelet május végéig tartott, most a pártfogói beszámolótól függ, hogy lezárulhat-e az ügy, vagy a bíróság kezébe kerül.

A 2023-as év egyik nagy port kavaró bulvártémája volt a médiában csak „drogos magyar énekesnőként” elhíresült előadó ügye, akit a hírek szerint még 2022 októberének végén szállítottak kórházba, miután főbérlője rendőrt hívott rá. Az énekesnőre megsebzett karral találtak a lakásán, az egészségügyi intézménybe való szállítását követően pedig a toxikológiai vizsgálat kimutatta, hogy kábítószert fogyasztott.

A kábítószer-birtoklás vétségének elkövetését beismerte, és vállalta az úgynevezett elterelésen való részvételt, vagyis úgy nyilatkozott, hogy részt kíván venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson. Az ügyészség erre tekintettel a gyanúsított vonatkozásában egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, egyúttal elrendelte pártfogó felügyeletét. Március végéig sikeresen teljesítette az elterelést, ugyanakkor a pártfogói felügyelet május végéig tartott.

Most a Blikk arról számolt be, hogy véget ért az énekesnő pártfogói felügyelete, ugyanakkor a pártfogói beszámolótól függ, hogy a hatóságok vádat emelnek-e ellene.

A kábítószer megszerzésével gyanúsított nő ügyében a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség tájékoztatást kért az illetékes pártfogó felügyelői szolgálattól a pártfogó által a felügyelet alatt tapasztaltakról és az előírt magatartási szabályok betartásáról. A büntetőeljárás további sorsa ettől a pártfogó felügyelői tájékoztatástól függ

– válaszolta a lap megkeresésére Rab Ferenc Levente ügyész.

Molnárfi István jogász elmondása szerint a pártfogói beszámolóban arra kell kitérni, hogy a gyanúsított mennyire tartotta be a szabályokat, volt-e benne együttműködési hajlandóság, illetve az ügyész által megszabott feltételek teljesültek-e. Ha ebből bármi nem teljesült, az ügyész vádat emel, és a bíróságon folytatódik az ügy, ahol a bíró kezében van a döntés, hogy milyen szankciókat alkalmaz.

A jogász hangsúlyozta, hogy amennyiben lezárják az ügyet, akkor sem ajánlott két éven belül újra bármilyen kábítószeres ügybe keverednie az énekesnőnek, mivel az már súlyosabb következményekkel járhat, és nem fogják neki újra felajánlani az elterelés lehetőségét.