Visszatért Svédországba az ABBA énekesnőjének zaklatója

2024.07.04. 06:21
Svédországban csípték el egy interjúra az ABBA énekesnője, Agnetha Fältskog egykori szerelmét, későbbi zaklatóját, Gert van der Graafot, akit ugyan egyszer már két évre kiutasítottak az országból megszállottsága miatt, ám most elárulta, végleg letelepedne a popsztár hazájában.

Az ABBA 74 éves sztárja, Agnetha Fältskog két évig járt együtt a ma 58 éves holland Gert van der Graaffal (58), és csak 1999-es szakításuk után tudta meg, hogy a férfi már gyerekkora óta a megszállottja volt, így tulajdonképpen a popsztár egy őrült zaklatót emelt be a saját életébe. A bíróság végül 2000-ben kapcsolattartási tilalmat rendelt el a férfi ellen és két évre kiutasította Svédországból, de ő most mégis visszatért. 

A Bild azt írja, hogy Gert van der Graaf jelenleg a svédországi Nyköpingben nyaral, ahol egy helyi újság, az Expressen el is csípte a férfit egy interjúra.

Szeretem Svédországot, beszélek is egy kicsit svédül (...) úgy gondolom, hogy nyugdíjazásom után Svédországban fogom leélni a hátralévő életemet

– ismerte be az újságnak az egykori zaklató, akinek nem titkolt célja visszatérni volt szerelme országába. 

Az Amazon Prime streamingszolgáltató Take A Chance című dokumentumfilmjében a targoncavezetőként dolgozó férfi 2023-ban mesélt a megszállottságáról. És többek között bevallotta, hogyan lopózott be Agnetha életébe.

Van der Graaf nyolcévesen, tévénézés közben szeretett bele az énekesnőbe, amikor 1974-ben az ABBA megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. A megbabonázott férfi az 1990-es években több svéd városba is elutazott, hogy a helyi telefonkönyvekben Fältskog lakcímét kikutassa. A zaklató a Stockholmtól nyugatra fekvő Ekero szigetén találta meg a nőt, és vásárolt is ott egy közeli nyaralót. Majd elérkezett a nagy pillanat, és ők ketten „véletlenül” találkoztak egy séta alkalmával – nem sokkal később pedig egy pár lettek.

A pokol azonban a szakítás után kezdődött. Graaf minden nap telefonált, kereste a popsztárt, állt a kocsifelhajtón. Az énekesnő pedig az életét féltve kérte a rendőrség segítségét.

Varázslatos. Őrülten beleszerettem. Rettenetesen hiányzik, és alig telik el nap, hogy ne gondolnék rá

– hangoztak el a zaklató nem túl megnyugtató szavai a dokumentumfilmben. 

Ám a svéd lapnak adott interjúban igyekezett mindenkit megnyugtatni, és azt mondta, jól van Agnetha nélkül is, továbbá szeretné, ha az énekesnő szabadon élné az életét, ő is így fog tenni.