Interjút adott a börtönből kiszabadult Galambos Lajos

2024.07.04. 21:47
Szabadulása óta először ült le videóinterjúra Galambos Lajos, aki azt állítja, hogy más ember lett.

Mint korábban írtuk, Galambos Lajos (ismertebb nevén Lagzi Lajcsi) július elején szabadult a börtönből, és nyomkövetővel a bokáján a boldogasszonypusztai birtokán töltheti le a fennmaradó két év négy hónapos büntetését. 

A zenész a szabadulás idején röviden nyilatkozott a Blikknek, hosszabb interjút azonban most először adott, méghozzá az RTL Fókusz című műsorának nyilatkozott boldogasszonypusztai otthonában.

„Nem láttam a fától az erdőt, elvesztem benne és nem fontos dolgokban ragadtam le. Azt gondolom, hogy nagyon sokan vagyunk így” – mondta Galambos Lajos az RTL-nek, megjegyezve azt is, hogy a börtönben töltött 432 nap után másmilyen ember lett.

Nyugodtabb vagyok, mert harcoltam az igazamért, harcoltam valamiért. Az én büntetésem 10 éve kezdődött, amikor engem ezzel a dologgal megbélyegeztek […] Az is egy büntetés, amikor valakit megbélyegeznek.

Elmondása szerint a rácsok mögött nem volt népszerű, pedig nem sokat találkozott a többi fogvatartottal. Bár nem ismerték, mégis mindenkinek volt róla véleménye. A börtönben töltött idő alatt nem is fogadott látogatókat, gyermekeivel is csak egyszer találkozott.

„Azt kértem tőlük, hogy ne látogassanak. Tudtam, hogy kellően érettek és intelligensek ahhoz, hogy tudják, ez nem azért van, mert nem akarom látni őket, hanem mert olyan lelkiállapotban voltam, hogy akkor visszazuhantam – nyilatkozta, hozzátéve, hogy a hazatérés óta a gyermekeivel tölti a legtöbb időt. Az interjú alább megtekinthető.