Taylor Swiftről kapta új nevét egy német város

2024.07.05. 13:28
Egy németországi város átkereszteli magát néhány hétre, ugyanis Taylor Swift Eras című turnéja Gelsenkirchenbe érkezik, és három koncertet is ad a város stadionjában. Egy fiatal rajongó kezdeményezésére történik a névcsere, és Swiftkirchen lesz pár hétig a várostáblán, de nem csak ez lesz az egyetlen meglepetés, állítólag városszerte hatalmas attrakciókkal készülnek a több tízezer rajongó számára.

A swiftik (így nevezik Taylor Swift rajongóit – a szerk.) hamarosan elfoglalják a korábban Gelsenkirchen néven ismert német várost – ahol pár napja még Eb-meccseket játszottak a Schalke 04 stadionjában –, ahol az amerikai szupersztár, Taylor Swift még ebben a hónapban három Eras Tour-koncertet ad. Az énekesnő tiszteletére a város – legalábbis ideiglenesen – átnevezte magát Swiftkirchenre, hogy üdvözölje a több tízezer rajongót, akiket a július 17-i, 18-i és 19-i koncertekre várnak – jelentette a dpa német hírügynökség.

Az AP szemléje szerint az új névvel ellátott sárga várostáblát kedden leplezte le a Swift-rajongó Aleshanee Westhoff, aki a nevet javasolta a város polgármesterének, és néhány hete petíciót indított. Karin Welge polgármester a javaslatot elfogadó levélben köszönetet mondott a tinédzsernek a „nagyszerű ötletért”.

A Swiftie táblát a popikon rózsaszín portréjával díszítette, és a városközpontban található. Az elkövetkező napokban több további táblát is kihelyeznek „Gelsenkirchen nagy forgalmú helyszínein” – mondta a portálnak Markus Schwardtmann városi szóvivő.

Az egész város a feje tetejére áll

Németország egyik legszegényebb városa, Gelsenkirchen, egykori szénbányászváros, amely soha nem heverte ki fő iparágának hanyatlását. A Ruhr-vidéki város a focicsapatáról és hatalmas stadionjáról ismert, amely alkalmanként olyan nemzetközi előadóművészeket vonz, mint amilyen Swift is.

Az amerikai énekesnő saját követ kap a gelsenkircheni Hírességek sétányán – olyan helyi hírességek mellett, mint Rudi Assauer futballedző és Ilse Kibgis írónő, és koncertjei alatt a város szabadtéri partikat rendez karaoke-előadásokkal.

Egy Taylor Swift-villamos már üzemel

– jelentette a dpa.

További rajongói attrakciókat is terveznek, de egyelőre titokban tartják, hogy mik lesznek ezek. „Rengeteg kisebb-nagyobb meglepetés lesz, hogy a Swiftiesnek legyen mit felfedezniük Gelsenkirchenben” – mondta Schwardtmann.

Swift gelsenkircheni koncertjeire már minden jegy elkelt, és a Schalke-stadion Veltins-Arenájában kerül sor, amely akár 70 ezer swiftie számára is helyet biztosít. További Eras Tour-koncertek lesznek még Hamburgban és Münchenben is.