Jessie J ADHD-s és kényszerbeteg

2024.07.21. 06:22
Jessie J elárulta, hogy három hónappal ezelőtt figyelemhiányos hiperaktivitási-zavarral (ADHD) és kényszerbetegséggel (OCD) diagnosztizálták. A 36 éves énekesnő szombaton az Instagramon közzétett bejegyzésében azt írta, hogy emiatt átgondolta az egész életét. Hozzátette, hogy az ADHD-t „szupererőnek érzi − ha az ember a megfelelő szemszögből nézi”.

Az ADHD egy olyan állapot, amely befolyásolja az emberek viselkedését. Az NHS honlapja szerint a betegségben szenvedők nyugtalannak tűnhetnek, nehézségekbe ütközhetnek a koncentrációval, és impulzusok hatására cselekedhetnek. A kényszerbetegség egy olyan mentális egészségügyi állapot, amikor az embernek kényszeres gondolatai és viselkedése van − írja az NHS.

Jessie J, akinek a teljes neve Jessica Cornish, azt mondta, hogy a gyermekvállalás jobban „kitette” a körülményeknek. Fia, Sky Safir Cornish Colman tavaly született. A posztjában közölte, hogy voltak olyan pillanatok, amikor úgy érezte, hogy nem tud beszélni a betegségéről, de hozzátette: „itt most vagyok, és beszélek róla”.

„Amikor elmondtam az embereknek, sok reakciót kaptam, hogy »igen, úgy értem, mi tudtuk« (amit biztos vagyok benne, hogy néhányan most is megtesznek), és persze bizonyos mértékig tudtam, de a baba születése mondjuk... sokkal jobban felerősítette, ami bizonyos szempontból megnyugtató volt, mert kevésbé éreztem nehéznek és ijesztőnek” − írta az énekesnő.

A brit sztár, akinek olyan slágerei vannak, mint a Domino, elárulta, egész életében tudta, hogy „egy kicsit más volt, és másképp érezte a dolgokat”. Megjegyezte, furcsa volt, amikor egy nap valaki végre elmagyarázta, hogy miért. Elismerte, hogy az ADHD „széles spektrumú”, és hozzátette: „úgy érzem, hogy ez egy szupererő – ha a megfelelő szemszögből nézed, és a megfelelő emberek vesznek körül, akik együtt tudnak tájékozódni veled”.

Jessie J elmondta, hogy a közösségi média lehetőséget adott neki arra, hogy kapcsolatba kerüljön, kapcsolódjon és gyógyuljon olyan idegenekkel, akik hasonló dolgokon mennek keresztül. 

Mindig is őszinte voltam azzal az úttal kapcsolatban, amin keresztülmegyek az életben. És tudom, hogy nagyon sokan vannak, akik ugyanezen mennek keresztül, és őszintén szólva csak azért nyújtom a kezem, hogy fogjam a kezeteket, és mert nekem is szükségem van arra, hogy fogjam a sajátomat

− közölte.

Az énekesnő elmondta, hogy a diagnózis miatt még jobban szereti magát, és hozzátette: „A 11 éves énemet ölelem. Aki fogkefével pucolta a tornacipőjét, amikor stresszelt, és a mai napig 1000 listával él, hogy ne érezze úgy, hogy az élet összeomlik. Arra, hogy az életen keresztül még jobban megismerd magad. És arra, hogy mindvégig szeressük magunkat.” Arra a következtetésre jutott, hogy az életben semmi sem határozza meg az embereket, hanem inkább segít nekik növekedni és „egészségesebbé” válni.