Justin Timberlake ügyvédje szerint az előadó nem volt ittas, amikor megállították

2024.07.27. 08:32
Justin Timberlake védőügyvédje szerint a rendőrök hibáztak akkor, amikor az énekest júniusban ittas vezetés miatt letartóztatták.

Justin Timberlake-et valamivel több mint egy hónapja tartóztatták le ittas vezetésért New York államban, miután – a rendőrök elmondása szerint – nem állt meg egy stoptáblánál, és nem tudta tartani a sávját. A 43 éves előadóművész ügyvédje szerint azonban Timberlake nem volt ittas, a rendőrök hibáztak akkor, amikor bevitték.

Edward Burke szerint a jelenleg Európában turnézó énekest letartóztató rendőrök több hibát vétettek akkor, amikor leadták a letartóztatással kapcsolatos papírmunkát. Ennek ellenére Carl Irace bíró új vád emelését kérte Timberlake ellen, immáron helyes papírmunkával, augusztus 2-i dátumtűzéssel – írja a Sky News.

Június 18-i letartóztatása előtt Justin Timberlake barátaival vacsorázott, majd onnan autóval indult haza. A rendőrök elmondása alapján az énekes tekintete üveges volt, szemei pedig véraláfutásosak, amikor furcsa vezetése miatt igazoltatták. Edward Burke szerint azonban a rendőrök súlyos hibákat vétettek, amit állítása alapján az ügyész a bíróságon láthatóan próbált javítani.

A Suffolk megyei kerületi ügyész irodája szerint azonban csak formai problémák voltak a dokumentumokkal, amelyeket július 2-án javítottak. Emily O'Neil szóvivő szerint a lényegi tények nem változtak, a vád pedig „a bíróságon szeretné eldönteni a kérdést, nem a sajtóban”.

Justin Timberlake európai turnéja jelenleg is tart, július 27-én Krakkóban, 30-án és 31-én pedig Berlinben lép fel. A mémeket szülő letartóztatás és eljárás augusztus 2-án folytatódik, ahová az énekes bírói engedéllyel online fog bekapcsolódni.