Azahriah ezúttal nincs elragadtatva attól, hogy listavezető lett

2024.07.31. 21:29
A Forbes 2024-ben is listázta a legértékesebb magyar celebeket, s a dobogóra ezúttal Azahriah is felkerült. Az énekes a közösségi médiában reagált a hírre, kijelentve, hogy a celeb jelző az utolsó, amit szeretne, hogy ráaggassanak. A kilencedik helyen reagáló Geszti Péter sem ment el szó nélkül az új rangsorolás mellett.

A Forbes idén is összeállította a legértékesebb magyar celebek listáját, amelyen Azahriah mindenkit maga mögé utasított. Még mindig a dobogó felső fokát tapossa Sebestyén Balázs és Majka is, valamint olyan debütálók léptek elő, mint Krausz Gábor vagy Jákob Zoltán, és olyan újrázók bukkantak fel, mint Borbás Marcsi és D. Tóth Kriszta.

„Baukó Attila még mindig csak huszonkét éves, de a leghallgatottabb magyar előadó a Spotifyon, akár ötvenmilliót is elkérnek egy koncertjéért, Tisza-kollekcióját pillanatok alatt kapkodták el a boltban, mozifilm forog róla, és persze mindenki kívülről fújja a történelmi Puskás-triplázását majdnem 140 ezer látogatóval. Hol csodagyereknek, hol botrányhősnek adják el, politikai megnyilvánulásai pedig hosszas tökölés után a kormánypárti oldalakat és véleményvezéreket is elkezdték inspirálni” – írta róla a Forbes.

Nem sokkal később meg is érkeztek az első reakciók a szereplőktől. Legelőször a dobogó legfelső fokán álló Azahriah jelentkezett, aki egyáltalán nincs elragadtatva, hogy felkerült a listára. A fiatal zenész az X-en kérte ki magának a celeb jelzőt.

A Forbes szerint Magyarország első számú celebe vagyok! Őszintén mondom, hogy megtisztelő, és a Forbes is egy nagyon színvonalas lap, de ez a celeb jelző az utolsó, amit szeretnék magamnak, hisz mindenki a tévés trashsel köti össze. De nagyon örülök, ha hatással vagyok sok mindenkire

– reagált a zenész.

A kilencedik helyre az idén 60 éves Geszti Péter futott be. „Szóviccdömpingekkel tűzdelt zenei munkássága megosztó, mégis, hatvanadik születésnapja alkalmából két koncertet is ad majd a Budapest Arénában. (…) Önazonos, rendszerkritikus gondolatainak ma is teret ad a média, legyen az interjú vagy a Facebookjáról átvett poszt, ennyi évtized után is a leghitelesebb nevek egyike” – magyarázták, miét tették ismét listára.

A rapper az Instagramon osztotta meg ezzel kapcsolatos gondolatait, Azahriah-val szemben jóval pozitívabban áll a Forbes listájához.

Segítség! Becelebesedtem! Megnőtt az ázsióm. Követi a rezsimet. Mármint a költségeket ezekben a dráguló időkben, amikor – mint tudjuk – az apa férfi, az infláció pedig nő. Igaz, hogy a Forbes-listán beszorultam az Istenes–Ruzsa-páros holtversenye alá, de virulva pirulok, mert megelőztem Krauszomat

– kezdte bejegyzését.

„Az ember nem figyel oda, és rögtön itt a baj, kiderül, hogy megint elhíresült. Az akkut celebitisz pedig veszélyes lehet az egészségre, max a bérkeringést javítja, de közben, ha nem mozogjuk ki rendszeresen, könnyen függőséget okozhat, és egyszer csak azt vehetjük észre, hogy nem bírunk lejönni a népernyőről. Másik aspektusból vizsgálva bélistázásomat: a top 10-ben senki sem jár olyan közel az ingyenes tömegközlekedés lehetőségéhez, mint én (gyúrok is a légkondis MÁV-ra), ebből a szempontból kifejezetten megtisztelő, hogy hatvan felett is van élet(em)” – folytatta az EMERTon-díjas zenész.

Ők a legértékesebbek jelenleg

Íme a harmincfős lista felső tízese, zárójelben a tavalyi helyezést jelöljük:

  • 1. Azahriah (23.)
  • 2. Sebestyén Balázs (2.)
  • 3. Majka (1.)
  • 4. Valmar (13.)
  • 5. Ördög Nóra (4.)
  • 6. Palvin Barbi (12.)
  • 7. Istenes Bence (5.)
  • 7. Rúzsa Magdi (3.)
  • 9. Geszti Péter (visszatérő) 
  • 10. Krausz Gábor (új)

A listára felkerült még Kajdi Csaba „Cyla”, Till Attila, Borbás Marcsi, Jákob Zoltán, Lékai-Kiss Ramóna, Fördős Zé, Liptai Claudia, Kasza Tibi, Rácz Jenő, T. Danny, Csobot Adél, Tóth Andi, D. Tóth Kriszta, Hosszú Katinka, Rubint Réka, Szabó Zsófi, Lilu, Marsalkó Dávid, Fluor Tomi és ByeAlex.