Fordulat Matthew Perry halálának ügyében: öt ember ellen emel vádat a rendőrség

2024.08.15. 18:00
Csütörtökön a Los Angeles-i rendőrség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy öt ember ellen emelnek vádat Matthew Perry halálának ügyében, melynél már korábban is felmerült a lehetőség, hogy a színész gondatlanságból elkövetett emberölés áldozata lehetett.

Öt ember ellen emeltek vádat a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry halálával kapcsolatban − tudta meg az ABC News. Az őrizetbe vételükre egy (helyi idő szerint) csütörtök hajnali akció során került sor a bűnüldöző szervekben dolgozó, névtelenséget kérő források szerint.

Egy szövetségi forrás szerint öt embert − köztük két orvost − ketamin terjesztésével vádolnak. A vádirat szerint a két orvos volt a beszerzési forrás, de a szövetségi nyomozók úgy vélik, hogy egy ponton a kábítószer túl drágává vált,

és Perry új beszerzőkre váltott, köztük egy nőre, akit a szövetségi forrás szerint „Los Angeles ketamin-királynőjeként” ismernek.

A vádiratban egy másik személy halála is szerepelni fog, akit C.M. monogrammal illetnek. A bejelentést egy csütörtöki sajtótájékoztatón tették, amelyet a Los Angeles-i ügyész és az amerikai kábítószer-ellenes hatóság vezetője részvételével tartottak meg. 

A Los Angeles-i rendőrség májusban közölte, hogy az amerikai kábítószer-ellenes hatósággal együttműködve vizsgálják, miért volt az egykori színész szervezetében annyi ketamin. A decemberben közzétett boncolás megállapította, hogy a vérében lévő ketamin mennyisége annyi volt, mintha folyamatosan kórházi altatásban lett volna.

A színész több évtizedes kábítószer-használata az utóbbi években hatalmas mértékben megugrott, mivel depresszió, szorongás és fájdalom kezelésére használta. Perryhez közeli emberek elmondták a halottkémeknek, hogy ketamininfúziós terápián vett részt.

Az orvosszakértő szerint azonban Perry másfél héttel korábbi kezelése nem magyarázza a vérében lévő ketaminszintet, a drog ugyanis általában órák alatt lebomlik.

Az orvosszakértői jelentés szerint Perryt legalább két orvos kezelte, egy pszichiáter és egy aneszteziológus. A házában nem találtak törvényileg tiltott kábítószert.

A jelentés szerint a halál elsődleges okaként ketamintúladagolás szerepelt, amit balesetnek nyilvánítottak, és nem gyanítottak idegenkezűséget. A halottkém szerint fulladás és más egészségügyi problémák is hozzájárultak a halálhoz.