Szeptember 16-án érkezik a celebekkel telepakolt Fort Boyard – Az erőd

2024.09.03. 10:28
Az első héten Dobos Evelin, Janicsák Veca, Kocsis Tibor és Varga Ádám, illetve Bódi Sylvi, Németh Kristóf, Frohner Fecó és Noé Viktor küzdenek meg egymással.

Ahogy az Index is megírta, az RTL még májusban jelentette be egy sajtóeseményen, hogy hamarosan műsorra tűzi a Fort Boyard – Az erőd című műsort, amit legelőször 1990 nyarán adtak le a francia tévében Les Clés de Fort Boyard néven – majd később Fort Boyardra rövidítették a címét. A műsor különlegessége, hogy annak helyszíne egy tengeri erődítmény Franciaország nyugati partjainál, az Aix és Oléron szigetek között a Pertuis d’Antioche szorosban. Az építmény nyolcvan méter hosszú, negyven méter széles, illetve a falai elérik a húszméteres magasságot.

A Magyarországgal együtt összesen 34 országban sugárzott produkcióval egyébként a TV2 2000-ben már tett egy próbát. Azt a szériát anno Demcsák Zsuzsa vezette, az erőd mestere Vizy András volt, míg az admirális a 2013-ban 92 évesen elhunyt Bárdy György Jászai Mari-díjas színművész. A Fort Boyard eredeti formátuma szerint a versenyzőket fizikai és állóképességi kihívások elé állítják, és ez az RTL által műsorra tűzött verzióban sem lesz másképp. Ahogy a csatorna szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében írja, a szeptember 16-tól minden hétköznap 19:55-től látható Fort Boyard igazából egy erődben lévő vidámpark, amelyben logikai, ügyességi, erőnléti és egyéb extrém játékokban versenyeznek egymással a szereplők. 

A közleményben kifejtik, az első héten a zöld csapatba tartozó Dobos Evelin, Janicsák Veca, Kocsis Tibor, Varga Ádám, illetve a kék csapatban lévő Bódi Sylvi, Németh Kristóf, Frohner Fecó és Noé Viktor küzdenek meg egymással, a csapatokhoz pedig később még csatlakozik Balázs Merci és Vásáry André. Hozzáteszik, bár a hírességek csapatokban versenyeznek, de a játékot csak egy ember nyerheti meg a hét végén, ezért a játékosok folyamatosan esnek ki, majd a hét utolsó napján egyéni küzdelemmé alakul a verseny, és egy híresség nyeri meg az öt nap alatt összegyűjtött összeget, amit jótékony célra ajánl fel.

Mint az már a korábbiakban kiderült, a Fort Boyard – Az erőd műsorvezetője Istenes Bence lesz, míg Janklovics Péter az erőd kincsének védelmezőjeként próbálja nehezíteni a játékosok dolgát. A műsor májusi sajtótájékoztatóján mindemellett azt is megtudhattuk, hogy a hírességek négyfős csapatokban szállnak majd egymással szembe, ezek a következőképp néznek ki: 

  • Első csapat: Nagy Alexa, Szőke Rebeka, Solti Ádám, Boráros Gábor;
  • Második csapat: Janicsák Veca, Varga Ádám, Kocsis Tibor, Dobos Evelin;
  • Harmadik csapat: Bódi Sylvi, Németh Kristóf, Frohner Fecó, Noé Viktor;
  • Negyedik csapat: Szorcsik Viki, Molnár Nini, Varga Viktor, Szécsi Zoltán;
  • Ötödik csapat: Kozma Dominik, Kocsis Alexandra, Hunyadi Donatella, Szalay Bence;
  • Hatodik csapat: Molnár Zsolt, Smaltig Dalma, Schumacher Vanda, Henry Kettner;
  • Hetedik csapat: Fésűs Nelly, Horváth Csenge, Ekhoe, Ozsváth Gergely „Mentha”;
  • Nyolcadik csapat: Gyenesei Leila, Diaz, Fluor Tomi, Járai Máté.

Mellettük még Járai Kíra, Singh Viki, Sápi Vivien, Balázs Mercedes, Vásáry André, Lil Frakk és Szegedi Fecsó is feltűnik a Fort Boyardban – az ő szerepüket azonban egyelőre még nem árulta el az RTL.