Ráment Növényi Norbert egészsége a bírósági eljárásokra

2024.09.04. 19:25
Öt évvel ezelőtt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az ítélőtábla az olimpiai bajnok birkózót. Nagy árat fizetett érte, mert elmondása szerint az eljárás végére tönkrement az egészsége.

2019 februárjában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Növényi Norbertet, ezzel jogerős döntés született. A birkózó ügye nyolc éven át húzódott, Növényi pedig az adócsalási és sikkasztási ügy hetedrendű vádlottjaként állt a bíróság elé.

A sportoló korábban a Fővárosi Törvényszék előtt 40 hónapos börtönbüntetést kapott, ezt 2 évre mérsékelték, az ítéletet pedig 4 évre felfüggesztették.  Enyhítő körülmények, illetve az ügy óta eltelt jelentős idő miatt csökkentették Növényi büntetését.

A sportoló a Bestnek adott interjújában elmondta, hogy ráment az egészsége az éveken át húzódó tárgyalásokra:

Ha csak rágondolok, milyen igazságtalanságok értek, hogy meghurcoltak, azonnal tikkelni kezd a szemem. Mégis igyekszem a történteket nem elfelejteni, hanem elengedni, mert többet ér a családom, ami – az első perctől az utolsóig, a 13 éven át tartó rendőrségi és bírósági hercehurca során, amit ellenem folytattak – mellettem állt.

Bár Növényi Norbert már 67 éves, de még így sem dőlhet hátra az olimpiai bajnok birkózó, hisz saját elmondása szerint még fel kell nevelnie a legkisebb gyerekét, és a két unokája mellett sem pihenhet. Az interjúban kitért arra, hogy reméli, a szerettei soha sem kerülnek ilyen helyzetbe, mint ő, amiért vakon megbízott valakiben.