Hosszú szünet után új fotó jelent meg a betegséggel küzdő Bruce Willisről

2024.09.10. 09:31
Bruce Willis két és fél éve küzd demenciával és afáziával, amely a mentális kapacitásának csökkenését, valamint a nyilvános felbukkanásainak ritkulását is eredményezte. Kaliforniában azonban ritka alkalmat fotóztak le, Willist ugyanis autójában látták a Studio Cityben.

2022 márciusában látott napvilágot a hír, hogy Bruce Willis, a Drágán add az életed és a Ponyvaregény sztárja afáziában és demenciában szenved, a gyógyíthatatlan betegségek miatt pedig rohamos leépülésben van. Ezt követően a színész végleg visszavonult, és alig mutatkozott nyilvánosan. Nemrég viszont sikerült lencsevégre kapni, Willist a kaliforniai Studio Cityben látták, ahogy autójában utazott – írja a Daily Mail.

A 69 éves sztár állapotáról családtagjai többször adtak hírt, ám azok sosem voltak túl biztatóak. Augusztus 22-én lánya, Rumer Instagram-oldalán osztott meg egy képet, ahol apja kezét fogja, és az egészségügyi helyzetére irányuló rajongói kérdésre azt válaszolta, hogy: „[Apa] jól van. Nagyon szeretem. Köszönöm szépen.”

Bruce Willis diagnózisát családja két és fél évvel ezelőtt közölte. Eredetileg csak az írás és a beszéd felismerését, valamint saját beszédét gyengítő afáziát állapították meg nála, azonban később kiderült, hogy frontotemporális demenciában is szenved, amely tovább csökkentette nyelvi képességeit, emellett viselkedését is megváltoztatta. Ahogy megírtuk, a Hatodik érzék főszereplője már saját édesanyját sem ismeri fel.

Ennek ellenére családja nagyon nyíltan és transzparensen beszélt állapotáról. Céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a betegségre, és segítsenek azokon a családokon, akik hasonló küzdelmet vívnak.