Tovább zakatol az Ázsia Expressz, A kísértésnek sem tudnak ellenállni a nézők

2024.09.10. 17:02
A kutatás szerint az első tíz helyből kilencen végzett TV2-s műsor, a pálmát az Ázsia Expressz vitte el. A lakosság többsége ezen a csatornán nézett híreket is, illetve a sztárok átalakulása is nagyobb érdeklődést váltott ki, mint a celebek közti ökölvívómérkőzések.

Az őszi televíziós szezont jól indította a TV2, ugyanis mindhárom kiemelt korcsoportban az élen végeztek. Szeptember első hetében mind teljes napi lebontásban és főműsoridőben is a TV2 volt a legnézettebb csatorna Magyarországon − olvasható a TV2 közleményében.

A 18 és 59 év közötti korosztályban az Ázsia Expressz volt a legnépszerűbb tévéműsor, melyet a nézők 17,7 százaléka követett figyelemmel. Idősávjában ezt nézték a legtöbben az említett korcsoportban, melyhez képest az RTL 9,8 százalékot tudott elérni.

A kísértés adásideje alatt is a TV2 volt a legnépszerűbb, a nézők 13,6 százaléka figyelte a műsort, mellyel szemben az RTL 8,1 százalékos eredményt produkált. 

A Sztárban Sztár All Stars dupla résszel kezdődött az elmúlt hétvégén, melyből 4-4 énekes esett ki, így tizenhatan kerültek be a szeptember közepén folytatódó dupla élő show-ba. A vasárnap esti adás idősávjában a TV2-t választotta a legtöbb 18-59 év közötti néző (TV2: 16,9 százalék, RTL: 16,7 százalék).

A teljes lakosság körében a tíz legnézettebb műsor közül kilenc a TV2-n volt látható szeptember első hetében, melyek közül az első helyet az Ázsia Expressz szerdai adása vitte el, 785 ezer nézővel, de további négy adása is az első tízben szerepelt. Rajta kívül a vasárnap Sztárban Sztár All Stars, valamint három Tények adás tudott bekerülni a Top10-be.

A tizedik helyen az X-Faktor szerepelt mintegy 600 ezer nézővel, a vasárnapi Sztárbox csak a huszadik helyre volt jó, bő 520 ezer nézővel – írja közleményében a TV2.

A folytatásban a TV2 hétköznap az Ázsia Expresszt és A kísértést fogja vetíteni, előbbit minden hétköznap, utóbbit hétfőtől csütörtökig. Hétvégén pedig újabb dupla résszel következik a Sztárban sztár All Stars