18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Százmillió dollárra büntették P. Diddyt, mert nem ment el a bíróságra

2024.09.11. 07:12
P. Diddy amerikai rapper ellen több, főként szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos eljárás folyik, az egyikben pedig ítéletet mondott a bíróság. Bár a Derrick Lee Cardello-Smith által kezdeményezett eljárásban Diddyt nem mondták ki bűnösnek, mégis fizetnie kell, mert elmulasztott megjelenni az ülések során.

Százmillió dollár megfizetésére ítélte a bíróság az amerikai rappert, Sean „Diddy” Combst a Derrick Lee Cardello-Smith elleni szexuális erőszak miatt folytatott eljárásban. Az ítéletet a bíró Diddy részvétele nélkül hozta meg, miután az előadó nem jelent meg sem a személyes, sem az online ülésen.

A jelenleg szexuális bűncselekményekért és emberrablásért börtönben ülő Cardello-Smith azzal vádolja Diddyt, hogy 1997-ben bedrogozta és megerőszakolta őt egy buliban.

Elmondása szerint miközben ő maga hajtott végre szexuális aktust egy, a buliban részt vevő nővel, egy kezet érzett a hátsó felén. Ezután a rapper egy italt adott neki, ami órákra kiütötte. Mikor felkelt, Diddy egy nővel szexelt, és azt mondta a felperesnek, hogy „Veled is ezt tettem”.

Cardello-Smith emellett azt állította, bizonyítani tudja, hogy a producer többször meglátogatta őt a börtönben, ahol 2,3 millió dollárt ajánlott neki, ha ejti a vádakat. Diddy ügyvédje, Marc Agnifilo szerint csupán pénzt akarnak kicsalni a rappertől, aki egyébként soha nem is találkozott a felperessel.

Mostanában rájárt a rúd Diddyre, több szexuális bűncselekménnyel vádolják, a rendőrök pedig razziát is tartottak Los Angeles-i villájában. Egykori producere, Rodney „Lil Rod” Jones 30 millió dollárt akar tőle, mert az előadó folyamatosan fogdosta, valamint bedrogozta és megerőszakolta. Ehhez egy 100 oldalas beadványt is benyújtott a Manhattani Szövetségi Bíróságra, amit Diddy ügyvédjei értelmetlen ömlengésnek és nyilvánvalóan hamisnak neveztek, ráadásul Jones védőjét azzal vádolják, hogy nem ez az első eset, hogy így akar kicsalni pénzt ügyfelei számára – írja a Daily Mail.

Jones egyébként egy videót is közzétett az X-en, ahol nevet az ügyön, valamint „reméli, hétfőig Diddy fizet neki”. A rapper szerint egykori kollégája nem adott elég részletet az állítólagos szexuális erőszakról, emellett szerinte nem okozott neki „nagyfokú stresszt”. Korábban az előadó egykori barátnője is eljárást indított ellene, a szintén énekes Cassie azzal vádolta Diddyt, hogy férfi prostituáltakkal való szexre kényszerítette, valamint meg is erőszakolta – ám a pár peren kívül meg tudott egyezni.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.