Fontos mérföldkőhöz érkezett Harry herceg élete, a királyi család is üzent

2024.09.15. 19:30
Harry herceg 40. születésnapjára írt köszöntőt a közösségi médiában a királyi család, amire brit lapok szerint egyelőre nem várható válasz. Azt azonban nem tartják kizártnak, hogy a király szervezhet valamilyen eseményt e jeles alkalomra.

Harry herceg vasárnap töltötte be 40. életévét, és a királyi család hivatalos közösségimédia-fiókján tette közzé jókívánságait. Az elmúlt évben még csak utalás sem történt a herceg születésnapjára, ezért a brit sajtó munkatársai mindezt úgy értékelték, hogy a királyi család és Harry kapcsolatában javulás következett be − írta meg a Deadline.

Harry herceg legutóbbi egy temetésre utazott az Egyesült Királyságba, de akkor sem apjával, III. Károly királlyal, sem bátyjával, Vilmos herceggel sem találkozott. Utoljára februárban beszélt az uralkodóval, amikor III. Károly bejelentette, hogy rákkal kezelik. 

Londoni lapértesülések szerint a hercegi pártól nem várható személyes üzenet a köszöntésre, azonban a jelenleg Skóciában pihenő király szervezhet megemlékezést Harry herceg születésnapjára.

Ugyanakkor a The Times beszámolt arról, hogy a királyi családtagoknak „meg kell egyezniük egymással. Ez a patthelyzet nem mehet így tovább. Az emberek türelmetlenek lesznek, hogy senki sem próbálja ezt helyrehozni” − utalt ezzel a lap a királyi családon belüli korábbi vitákra.