A Jégvarázs egyik kedvenc karakterének hangját adta, de nagy hibát követett el vele

2024.09.19. 06:14
Az elmúlt húsz év egyik, ha nem legsikeresebb animációs filmjének számít a Jégvarázs. A történetből eddig két önálló alkotás készült, de már dolgoznak a harmadik és a negyedik filmen is, amivel kapcsolatban a széria egyik vezető színésze, Josh Gad egy interjúban mesélte el, miért is követett el hatalmas hibát, amikor Olafot, a jókedvű hóembert szinkronizálta.

„Egyszerre majd fölrobbant a telefonom, a semmiből érkezett az egész. Az emberek jöttek, hogy »úr Isten, annyira izgatottak vagyunk a Jégvarázs 3 és a Jégvarázs 4 miatt«, erre én »ugye, én is«, miközben lövésem sem volt az egészről. Senkinek sem jutott eszébe, hogy felhívjon minket azzal, hogy »ó, amúgy csinálunk még két folytatást a filmetekhez«” – emlékezett vissza Josh Gad a The Hollywood Reporternek adott interjújában arra, amikor megtudta, hogy egy darabig még visszatérő vendég lesz a Disney szinkronstúdiójában.

Josh Gad számos alkotáshoz adta már orgánumát szinkronhangként az Egy kutya négy életétől az Angry Birds-filmig, színészként pedig olyan alkotásokban szerepelt, mint A szépség és a szörnyeteg vagy a Gyilkosság az Orient expresszen. Egyik legismertebb szerepe a Jégvarázs-filmekben a mókás hóember Olaf, aki a négy főszereplő egyikeként visszatér majd a soron következő harmadik és negyedik részben.

Nagy hiba

Bár az egyik legnépszerűbb karakterről van szó, egy friss interjúban Josh Gad azt mondta, „nagy hibát követett el”, amikor kialakította a hóember hangját. Sokan szeretik a Grammy-díjas művész hangszínét, a humorista színész azonban úgy véli, nem a saját, természet orgánumát kellett volna használnia hozzá, hanem el kellett volna változtatnia beszédstílusát.

Ha elölről kezdhetném, akkor nem kölcsönözném a hóembernek a saját hangomat. Helyette létrehoznék egy másfajta hangszínt (...) Nagyon fura, amikor egy bevásárlóközpontban sétálok és látom, ahogy a kisgyerekek reagálnak

– fogalmazott a színész arcával kifejezve azt, ahogy összezavarodnak a gyerekek, amikor meghallják őt Olaf hangján beszélni. Hozzátette:

Ez volt az első nagy hiba, amit elkövettem. De tudja, az emberek szerint igazán egyedi hangom van. Úgy tűnik szeretik is, ezért próbálom megmutatni nekik annyiszor, ahányszor csak tudom.

Hibája ellenére arra is kitért az interjúban, hogy nagyon várja már a Jégvarázs folytatását, ami a tervek szerint három év múlva, 2027 novemberében érkezik a mozikba.