A legnépszerűbb színészeket is elcsábította, rocksztár férjét mégsem tudta megtartani

GettyImages-1436557405
2024.09.27. 06:18
A kétezres évek elején Hollywood egyik legkeresettebb színésznője volt, az elmúlt években mégis sokkal inkább éles kijelentéseivel és hosszasan húzódó bírósági perével került a hírekbe a ma 52. születésnapját ünneplő Gwyneth Paltrow. Ennek ellenére továbbra sem a botrányok és bulvárcikkek jutnak először eszünkbe az Oscar-díjas amerikai színésznőről, akiről mai kvízünkben ön is sok újdonságot megtudhat.

A hollywoodi pletykák világában otthonosan mozgóknak már biztosan a könyökén jönnek ki ezek a sztorik, a születésnapos legutóbbi emlékezetes mozzanatait mégsem lehet csak úgy szó nélkül hagyni. Az Oscar-díjas színésznő ugyan a vásznon egyre ritkábban tűnik fel, legutóbb gyermekei miatti aggodalmának köszönhetően újra beszédtémát szolgáltatott az embereknek. Történt ugyanis, hogy kijelentette, tart attól, hogy gyerekei szorongóvá válnak, mivel a generációjukra ez jellemző.

Persze mindez meglehetősen általánosító kijelentés, Paltrow mégis azzal kavart igazán hatalmas port az elmúlt években, hogy Goop nevű márkájának slágerterméke egy gyertya lett, amelyet úgy hirdettek, mint ami úgy illatozik, akár a színésznő nemi szerve.

A különleges termékek megálmodására azonban mostanában már nem igazán jutott ideje a korábban több A kategóriás hollywoodi hírességet is elcsábító Paltrow-nak, ugyanis tavaly egy hét évig tartó bírósági hercehurca végére tett pontot. A színésznő még 2016-ban okozott súlyos sérülést utahi síelése során egy férfinak, aki az eset miatt beperelte a segítségnyújtást állítólag elmulasztó nőt.

Paltrow akkoriban azzal védekezett, hogy szerinte pont hogy a férfi ütötte el őt. Igazságot pedig végül a tárgyalások sorozata ellenére sem sikerült szolgáltatni az ügyben, mivel egyértelmű felelősségét nem sikerült a baleset kapcsán bizonyítani – így a 3 millió dolláros kártérítést sem kellett kifizetnie. A pert indító férfi persze csalódott volt a döntés miatt, és bár elfogadta a bíróság álláspontját, úgy véli, hogy csupán amiatt úszhatta meg büntetés nélkül, mivel ismert ember.

Az elmúlt évek így meglehetősen sok örömöt és munkát hoztak a bulvárlapok szerkesztőinek, azonban a botrányok és pletykák ellenére sem szabad elfeledkezni Paltrow színészi teljesítményéről. Hiszen milyen lett volna nélküle a Szerelmes Shakespeare, a Tenenbaum, a háziátok, A nagyon nagy Ő vagy éppen A tehetséges Mr. Ripley?

A színészet mellett Gwyneth Paltrow ráadásul számos más területen is tevékenykedik. Alapítója és arca a Goop nevű életmódmárkának, amely egészséges életmód-, wellness- és szépségápolási termékek széles skáláját kínálja. Emellett több könyvet írt, főként gasztronómiai témában, illetve nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a holisztikus életmódra. Karrierje során a színészeten és az üzleti életen kívül jelentős szerepe van a divatvilágban, számos neves márka nagykövete volt már.

És hogy mit lehet még tudni a színésznő életéről? Mai kvízünkből még több érdekesség derül ki a születésnaposról! 

 (Borítókép: Frazer Harrison / Getty Images Hungary)