Daniel Radcliffe is elbúcsúzott Maggie Smithtől: Képes volt megfélemlíteni és elbűvölni ugyanabban a pillanatban

2024.09.28. 15:40

Daniel Radcliffe a 89 évesen elhunyt Maggie Smitht méltatta, többek között azt mondta a színésznőről, hogy heves természetű intellektus volt.

Ahogyan arról beszámoltunk, életének 89. évében elhunyt Nagy-Britannia egyik legismertebb és legnépszerűbb színésznője, a kétszeres Oscar-díjas Maggie Smith. A Harry Potter-filmek McGalagony professzora több mint hét évtizedes karriert futott be a filmvásznon és a színpadon. 

Daniel Radcliffe-fel a Harry Potter-filmsorozatban játszottak együtt, ahol Smith  Minerva McGalagony professzort alakította. Radcliffe a Varietynek mesélt arról, hogy kilencévesen, a Copperfield Dávid című film olvasópróbáján találkozott először a színésznővel. Kedvesnek és humorosnak írta le.

Heves intellektus volt, kivételesen éles nyelvvel, képes volt megfélemlíteni és elbűvölni ugyanabban a pillanatban, és ahogy mindenki lefesti, rendkívül vicces is volt. Mindig is elképesztően szerencsésnek fogom tartani magam, hogy együtt dolgozhattam vele, és hogy időt tölthettem vele a forgatáson. A legenda szót túlzásba szokták vinni, de ha ez bárkire is vonatkozik az iparágban, akkor rá igen. Köszönöm, Maggie

 – búcsúzott a színész.

Smith életében háromszor nyerte el a Golden Globe-díjat, ötször a BAFTA-díjat, négyszer az Emmy-díjat és egyszer a Tony-díjat, ezáltal azon kevesek egyike, aki megkapta a „színészi hármas koronát”, amelyhez az Oscar-, az Emmy- és a Tony-díj elnyerése szükséges. 

A színésznő olyan filmekben és sorozatokban szerepelt a korábban említettek mellett, mint az Apácashow, a Downton Abbey, a Hook, a Nanny Mcphee és a nagy bumm, a Copperfield Dávid, az Elvált nők klubja vagy az Eltakarítónő. Mégis, talán legismertebb szerepe a Harry Potter-filmek McGalagony professzora volt. 2001-től 2011-ig játszotta legendás szerepét a filmsorozatban.