Farkasházi Réka édesapja ugyanabban a betegségben szenved, mint Karsai Dániel

2024.10.01. 20:38
A színésznő Karsai Dániel halála kapcsán osztotta meg követőivel a hírt, miszerint a nyáron kapták meg a diagnózist, hogy édesapja is ALS-sel küzd.

Mint megírtukhosszan tartó, súlyos betegség után, életének 48. évében szombaton hunyt el Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász, aki két éve szembesült halálos betegségével. Halálával kapcsolatban több ismert személy is szomorúságát fejezte ki, köztük Farkasházi Réka, akit legtöbben a Barátok közt című sorozatból ismerhetnek.

A színésznő az Instagram-oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben arról írt, nehezen született meg a poszt, mivel édesapja jelenleg is hasonló gondokon megy keresztül, mint Karsai az elmúlt években. 

Karsai Dániel hatalmas küzdelem után most megpihent. A képen azért nem ő van, hanem az apukám, mert apa ugyanazt az utat járja, amit Dániel járt egészen máig. Júniusban kaptuk a diagnózist: ALS. Fogalmunk sem volt arról, mit jelent és mivel jár. Persze olvastuk Dániel történetét, de elsőre nem tudtam, nem tudtuk összerakni a mozaikokat. Másodikra sem. De most már nincs más választásunk. Főleg apának és anyának

– fogalmazta meg, hozzátéve: „Ez egy rohadék betegség. A legkegyetlenebbek közül való. Így mondta az orvos nekem, amikor kihívott a vizsgálóból, hogy elmondja, akkor még csak nekem… És tényleg az. Méltatlan. Kíméletlen.”

Elmondása szerint leginkább a tehetetlenséget találja nehéznek ebben a betegségben, mivel nincs rá gyógymód. Így egyedül maradtak, de édesapja ugyanúgy harcol a betegség ellen, ahogy Karsai Dániel is tette, „méltatlanságban is méltón”.