Több sztár is dollármilliókat adományozott a Milton hurrikán áldozatainak megsegítésére

2024.10.11. 09:37
A hurrikán még mindig tombol Amerika partjainál. 15 áldozatról már biztosan tudnak, milliók maradtak áram nélkül, és a pusztítás még nem ért véget. Az érintett terület lakosai minden segítségért hálásak, úgyhogy a sztárok is akcióba léptek.

A Milton hurrikán Floridát átszelve már kiért az Atlanti-óceánra, de a délkeleti partokon még mindig él a riasztás. A gyilkos szélvihar rengeteg ember életét és lakhatását veszélyeztette, a helyzet azért is súlyos, mert csak két hét telt el a Helene hurrikán elvonulása óta. A Milton már legalább 15 ember haláláért felelős és 3 millióan maradtak áram nélkül pusztítása nyomán. Úgyhogy a jószívű sztárok is akcióba lendültek.

Taylor Swift 5 millió dollárt adományozott a Feeding America szervezetnek,

Az alapítvány vezetője elmondta, hogy rettentően hálásak az énekesnőnek, mert felajánlása segít az újjáépítésben, az alapvető élelmiszerek, a tiszta víz beszerzésében a vihar által érintett lakosoknak.

Swifttől nem áll távol az önzetlen segítés, már az év elején 100 000 dollárt adott Lisa Lopez-Galvan családjának, aki a Kansas City Chiefs győzelmi buliján kitört lövöldözésben halt meg. Négy éve 1 millió dollárt adományozott a közép-tennessee-i tornádók áldozatainak megsegítésére. De kollégáival sem bánik szűkmarkúan, tavalyi információk szerint összesen több mint 55 millió dolláros bónuszt kínált mindenkinek, aki a műsorán, turnéján dolgozik.

Amikor egy híresség jó célra adományoz, az azért is nagyszerű, mert a tettnek híre megy és más sztárokat is altruizmusra ösztökélhet.

Dolly Parton a múlt héten szintén 1 millió dollárt ajánlott fel a Helen hurrikánban sújtott területek lakóinak, az pedig egészen friss információ, hogy a szép és vicces Blake Lively–Ryan Reynolds álompár is 1 millió dollárral támogatja a Feeding America szervezetet. Mint mondták, hálásak azoknak a csodálatos embereknek, akik a helyszínen segítik a nehéz helyzetben lévő családokat.