Al Pacino szerint „jó móka” 84 évesen újra apukának lenni

2024.10.15. 19:31
Interjút adott a BBC-nek a színészóriás, Al Pacino, aki elárulta, hogy mi az, amit soha nem csinálna a filmiparban, hogyan tartja a kapcsolatot legifjabb gyermekével, a mindössze 16 hónapos Romannal, de arról is beszélt, hogy ki alakította volna helyette A Keresztapában Michael Corleonét, ha Coppola kitette volna a szűrét.

A keresztapa soha nem volt keresztapa – derül ki a BBC interjújából, amelyet a színészóriással, Al Pacinóval készítettek. 

Több mint 50 éve már, hogy Francis Ford Coppola A keresztapa című filmje világhírűvé tette Al Pacinót. A második rész pedig idén decemberben ünnepli 50. évfordulóját. Mindkét film elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. Minden idők egyik legnagyobb filmsztárja, Al Pacino egy Beverly Hills-i szálloda lakosztályában adott interjút a lapnak, és többek között arról is beszélt, hogy filmbéli szerepével ellentétben a való életben soha senki nem kérte fel keresztszülői szerepre. 

A színész nemrégiben Sonny Boy című könyvében írta meg élettörténetét (így nevezte édesanyja a filmsztárt), többek között azért, mert tavaly negyedszerre is apa lett, megszületett a most már 16 hónapos kisfia, Roman. Pacino szerint a könyv egyfajta garancia arra, hogy a fiának lehetősége legyen megismerni apja történetét. Al Pacino különösen élvezetesnek találta, hogy visszatekinthetett saját, New York Dél-Bronx negyedében eltöltött gyerekkorára.

Szeretnék ott lenni a gyerek közelében. […]  Remélem, egészséges maradok, és persze azt is, hogy megtudja, ki az apja

– mutatott rá Al Pacino a memoár lényegére.

Coppola majdnem kirúgta a forgatásról

Al Pacino soha nem volt házas, és nem él együtt Roman édesanyjával, Noor Alfallah filmproducerrel sem, de mint mondta, a gyereket együtt nevelik. Hozzátette, hogy a mindennapi kapcsolattartás leginkább az online együttlétekre korlátozódik. „Minden, amit tesz, valódi. Minden, amit csinál, érdekes számomra. Szóval beszélgetünk, kialakítottuk ezt a fajta kapcsolatot. Szóval ez jó móka” – mesélt a színész az apaságról. 

A színész arról is beszélt a BBC-nek, hogy A keresztapa forgatásának első két hetében egészen közel állt ahhoz, hogy kirúgják, mert Coppola szerint nem hozta azt a formát, amit várt tőle. Hogy kit tervezett a filmrendező a helyébe állítani, arról azt mondta, úgy emlékszik „Bob De Niro-t”, aki a fiatal Vito helyett Michael Corelonét játszotta volna.

Egyébként a színész annak ellenére, hogy a jegyeladások egy évtized alatt mintegy 40 százalékkal csökkentek, nem tudja elképzelni Los Angelest mozik nélkül.

Ez nem történhet meg

– hangsúlyozta.

Soha nem adná a hangját animációs filmekhez

Felelevenítette életének azt a bizarr pillanatát is, amikor 2011-ben ráébredt, hogy üresek a bankszámlái.

Kifogytam a pénzből. Elfogyott, és a könyvelőm börtönben volt. Havonta 400 ezer dollárt költöttem, és nem tudtam, hogy ez történik

– idézte fel vidáman. 

Pacino végül azt is elárulta, hogy mit néz jelenleg. Mint mondta, a Menendez fivérek történetét feldolgozó, Netflixen futó Monster című sorozat második évadánál jár, ami annyira megtetszett neki, hogy küldött egy kézzel írott levelet a főszereplő Javier Bardemnek, hogy gratuláljon az alakításához. Rajta kívül Leonardo DiCaprio és Adam Driver olyan színészek még, akiket igazán csodál.

Az interjúban kijelentette azt is, hogy egy valamit biztosan soha nem akar csinálni, mégpedig animációs filmekhez a hangját adni. A beszélgetés egyórás változatát a BBC 2-es csatorna október 25-én, este 9 órakor sugározza.