Noszály Sándort szakorvosok kezelik, nem folytatja a versenyt a Sztárboxban

2024.10.16. 15:47
Kiderült, mi állhat a teniszcsillag, Noszály Sándor utóbbi időben tapasztalt furcsa viselkedése mögött. Testvére nyilatkozatban öntött tiszta vizet a pohárba. A sportcsillag állapota napokig lázban tartotta a médiát és az embereket, mindenki találgatott, hogy mi lehet a szokatlan megnyilvánulások hátterében.

„Az elmúlt napokban sokan aggódtak testvérem, Noszály Sándor állapota miatt. A családom nevében ezúton szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy Sanyi hazaért Magyarországra, és szakorvosok irányításával elkezdte azt a kezelést, amely bipoláris betegsége stabilizációjához szükséges” – írta nyilatkozatában Noszály Andrea, a teniszező testvére egy nyilatkozatban.

„Sajnos Sanyi életét már hosszú évek óta megkeseríti ez a nagyon összetett és sok tévhittel övezett betegség, amelynek öcsém egy kifejezetten kritikus időszakát élte át az utóbbi napokban” – folytatta Noszály Sándor testvére.

Sanyi egészségi állapota jelenleg nem engedi meg a további szereplését a Sztárbox műsorban, pedig betegsége kiújulása ellenére, sportember lévén, nagyon szerette volna befejezni és megnyerni a versenyt. Bízunk benne, hogy minél előbb felépül, és személyesen számolhat be a médiának a betegségéről, ezzel is segítve a hasonló helyzetben lévőket és családjaikat

– olvasható a család nyilatkozatában, melyet a Story magazin szerzett meg.

Frissítés:

Nem sokkal a közlemény megjelenése után az RTL is megerősítette, hogy Noszály Sándor nem vesz részt a novemberi 3-ai Szuperdöntőben, viszont állapotának további részleteiről nem adhatnak ki újabb részleteket, ugyanis nincs rá felhatalmazásuk. Pápai Joci és Henry Kettner, majd Miller Dávid sérülése után tehát Noszály Sándor a negyedik, aki feladta, vagy egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy folytassa a versenyt.

Aggasztók voltak a jelek

Második nyertes sztárboxos mérkőzése után az egykori sportoló furcsábbnál furcsább üzeneteket és videókat tett közzé közösségi oldalán, ezek után több ismerőse és rajongója elkezdett aggódni, hogy talán valami nincs rendben Noszályjal. Az RTL akkor még annyit közölt, hogy mivel a teniszező Amerikában tartózkodott, nem tudtak vele egyeztetni, hogy mi a probléma, és hogy tudja-e folytatni szereplését a csatorna műsorában – most kiderült, hogy nem. 

Vajtó Lajos is aggodalmát fejezte ki barátja állapota miatt, miután Noszályt elérték telefonon, de ekkor is összefüggéstelenül és furcsán beszélt. Vajtó annyit mondott, hogy barátai és ismerősei közül mindenki próbál segíteni Noszálynak, de ha megemlítik az orvosi segítséget, akkor a volt sportoló agresszívvá válik, így csak az „isteni szerencsében bíznak”. Annyit viszont biztosan kijelentett, hogy nem kábítószer-problémáról van szó. 

Ma arról írt Danny Blue mentalista közösségi oldalán, hogy Párizsból kedden egy repülőn jött haza Noszály Sándorral, tehát biztosított mindenkit arról, hogy a teniszező már Budapesten van, és arról beszélt, hogy kicsivel több empátiával kéne viseltetnie az embereknek az egykori sportoló iránt, hiszen „mindenkinek megvan a maga keresztje”. Kovács Kokó István pedig arról beszélt, hogy „megdöbbenve követik a kialakult helyzetet”.

Kedden szintén új hír volt, hogy Noszály Instagram-profilja eltűnt a közösségi oldalról, így mindenki csak találgatni tudott, mi lehet a sportolóval. Egészen mostanáig, amikor is testvére tiszta vizet öntött a pohárba.

Noszály Sándor a '80-as évek végén robbant be a magyar teniszéletbe, 1988-ban, 16 évesen nyerte első országos bajnokságát egyéniben, majd párosban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Az ezt követő években összesen tizenhat magyar bajnoki címet szerzett egyéniben és párosban, majd a nemzetközi sikereinek (ATP- és Challenger-versenyek, Roland Garros) hála 1995-ben felkerült az ATP top 100-as listájára, ami eddig csak nagyon kevés magyar férfi teniszezőnek sikerült – Noszály a 95. helyig jutott.

Profi pályafutását 1996-ban felfüggesztette, majd 2000 elején visszatért, de hasonló sikereket már nem tudott elérni 2014-es profi búcsúmeccséig.