Herczeg Zoltán kiakadt, ellopták a legújabb hangoskönyvét

2024.10.19. 12:33
Közösségi oldalán jelentette Herczeg Zoltán divattervező, hogy egy YouTube-csatorna ellopta és jogtalanul árusítja legújabb könyve, a Divatmajom a ketrecben hangoskönyvváltozatát. Herczeg Zoltán ebben a könyvben meséli el, hogy miként élte meg, amikor drogterjesztés miatt börtönbe zárták, és fél évig a rácsok mögött töltötte mindennapjait.

Herczeg Zoltán divattervező nemrég megjelent, börtönben töltött idejét elmesélő könyve, a Divatmajom a ketrecben hangoskönyv formájában is elérhető, ezt pedig valaki megpróbálta kihasználni.

Történt ugyanis, hogy valaki letöltötte az eredeti, jogtiszta helyen meghallgatható hanganyagot, majd egy YouTube-csatornán (Ambrusa alkotói stúdiója) elkezdte árusítani. Ez pedig szemet szúrt a divatgurunak, a hírt a közösségi oldalán osztotta meg a követőivel.

Értem én, értjük mi, hogy nagyon jól sikerült ez a könyv, örülünk nagyon, hogy szeretitek, boldogság van, éljük mi is a sikert és a szép eléréseket, de azért az mégsem járja, hogy más arassa le a babérokat, mert ahhoz túl sokan túl sokat dolgoztunk, túl sokat szenvedtem, ilyenformán nagyon nem korrekt más profitját ily rútul learatni, igaz, Ambrusa »alkotói« stúdiója?

– kezdte bejegyzését Herczeg Zoltán, odaszúrva ezzel a csatornának.

Kiemeli, hogy akárhogy is, de a lopás nem alkotás, „a lopás, az lopás”, ugyanis alkotóként a Trubadour Kiadótól a hangoskönyvet felolvasó Galambos Péterig nagyon sok mindenki dolgozott, de az Ambrusa stúdió pont nem. Így pedig nem túl etikus, hogy mégis az ő csatornájára fizessenek elő az emberek, így kifogva a szelet a jogtulajdonosok vitorlájából és kicsenve a jussukat a pénztárcájukból.

Éppen ezért Herczeg Zoltán arra biztat mindenkit, hogy az eredeti könyvet vegye meg, ha olvasni akar, és az eredeti helyről hallgassa, ha hallgatni akarja, „és akkor hátha egyszer a kiadóm is pluszba fordul, mert bizony egy könyv kiadása min. fél évbe és sok millióba kerül, nem csak 2999 Ft-ba, »kedves« Ambrusa” – zárta a posztot a divattervező.

Később az érkező kommentekre válaszul Herczeg Zoltán azt is elárulta, hogy feljelentést nem tett az ügyben, ugyanis az első felszólításra lekerült a hangoskönyv a csatornáról.