Liam Payne halála miatt elhalasztja amerikai turnéját Zayn Malik

2024.10.19. 20:14
Zayn Malik, a One Direction brit fiúbanda egykori tagja elhalasztja az első szólóturnéja amerikai dátumait. Az énekes a döntését a napokban tragikus körülmények között elhunyt egykori zenésztársa, Liam Payne elvesztésével indokolta.

„Tekintettel a héten átélt szívszorító veszteségre, úgy döntöttem, hogy elhalasztom a Stairway To The Sky Tour amerikai szakaszát” – írta Zayn Malik szombat este az Instagram-oldalán egy 24 óráig elérhető bejegyzésben.

A One Direction egykori tagja, aki kilenc évvel ezelőtt otthagyta a bandát, október 23-án kezdte volna meg az első szólóturnéja amerikai részét San Franciscóban.

„A dátumokat átütemezzük januárra, és amint a következő napokban minden készen áll, közzéteszem őket” – írta az énekes, hozzátéve, hogy a jegyek az új dátumokra is érvényesek maradnak.

Jelen állás szerint Zayn az Egyesült Királyságba elviszi turnéját, melynek első állomása a skóciai Edinburgh lesz november 20-án.

Gyászol a zeneipar

Mint megírtuk, október 16-án meghalt Liam Payne, miután lezuhant a hotelszobájának erkélyéről Buenos Airesben. A brit One Direction fiúbanda egykori énekese 31 éves volt. A népszerű előadó erős hallucinogén szerek hatása alatt volt, amelyek pszichotikus rohamokat és hallucinációkat okoznak.

A Buenos Aires-i rendőrök péntek este kiadott nyilatkozata szerint a One Direction egykori sztárja a kristály nevű drog hatása alatt volt, amely egy veszélyes anyag, hiszen „extrém magas és extrém mélypontok megtapasztalását okozza, és gyakran agresszívvá teszi a fogyasztóját”.

A rendőrség azt mondta a TMZ-nek, hogy a jelentések szerint zavart és aggresszív viselkedését részben a kábítószer okozhatta, és hallucinációhoz vezethetett, ami miatt kiugrott a Buenos Aires-i CasaSur Palermo Hotelben lévő harmadik emeleti szállodai szobájának erkélyéről.

Shawn Mendes és Rita Ora is a színpadon emlékezett meg

Nemcsak a One Direction egykori tagjait érintette meg Liam Payne halála, több zenésztársuk is megemlékezett a színpadon az énekesről. Shawn Mendes pénteken egy pillanatra megszakította New York-i koncertjét, hogy tisztelegjen Liam Payne előtt. Az énekes a brooklyni Paramount Theatre-ben lépett fel, amikor megragadta az alkalmat, hogy elmondja a közönségnek, hogy a One Direction sztárja egy „gyönyörű lélek volt, és a halálának sokkoló híre lesújtó volt” a számára.

Rita Ora Oszakában, Japánban a Zepp Namba színpadán lépett fel, néhány órával azután, hogy Payne halálhíre napvilágot látott. A fellépésen a „For You” című dalt énekelte, a Payne-nel 2018-ban kiadott közös dalát, „A szabadság ötven árnyala” című film zenéjét, amikor érzelmes tisztelgéssel adózott a néhai zenésznek.

„Ezt most nem is tudom elénekelni” – mondta a közönségnek, arcát a kezébe temetve. Amikor a háta mögött megjelent egy kép róla és Payne-ről, a tömeg felé sétált, és arra biztatta őket, hogy énekeljenek.