Szívműtéten esett át a Top Gear egykori műsorvezetője, Jeremy Clarkson

2024.10.21. 08:10
Jeremy Clarkson egy nyaraláson érezte a tüneteket, majd visszatérve Oxfordba kórházba került, és több vizsgálaton is átesett. Szívartériái közül az egyik elzáródott, emiatt egy stentet kellett felhelyezni. Korábban a dohányzásról is leszokott, de aggasztóan magas vérnyomása is volt. Ennek ellenére jelenleg is dolgozik, két műsort is vezet.

Jeremy Clarkson nyaralás alatt kezdte azt érezni, hogy a lépcsőzés nehézséget okoz neki, majd egyéb tünetek is jelentkeztek nála, amikor visszatért az Egyesült Királyságba. Az egykori Top Gear-műsorvezető a The Sunday Timesnak elmondta, hogy szorítást érzett a mellkasában és tűszúrásszerű fájdalmat a bal karjában − írta meg a Sky News.

Alex Salmond hirtelen halála után nem mert kockáztatni, ezért azonnal orvoshoz fordult, majd mentővel az oxfordi kórházba került, ahol többek között EKG-vizsgálatot végeztek rajta, és kizárták a szívrohamot.

Az orvosok szerint ha nem ment volna kórházba, akkor napokon belül romlott volna az állapota. A szívartériái közül az egyik elzáródott, a többi három pedig közel volt hozzá, árulta el a műsorvezető.

A stentet mintegy két óra alatt helyezték fel, ez az eszköz lehetővé teszi, hogy az artériák nyitva maradjanak. Jeremy Clarkson a vizsgálatok után meg is jegyezte, hogy „a mindenit, ez közel volt”. Emiatt utalt rá, hogy egészségesebb étrendre szeretne áttérni, ugyanis nem ez az első egészségügyi problémája.

Hét évvel ezelőtt szokott le a dohányzásról, akár napi 40 szál cigarettát is elszívott, 2023-ban a The Sunnak elmondta, hogy aggasztóan magas a vérnyomása.

Jelenleg a Clarkson's Farm és a Legyen Ön is milliomos műsorvezetőjeként dolgozik Jeremy Clarkson, a The Grand Tour záróepizódját pedig az elmúlt hónapban sugározták. Emellett még egy kocsmát is nyitott Oxfordshire-ben, The Farmer's Dog néven.