Repülőgép-szerencsétlenségben meghalt a Top Gun: Maverick repülésoktatója

2024.10.24. 18:54
Lezuhant a repülőgép, amellyel műrepülést hajtott végre és meghalt Charles Thomas Coleman, a 2022-es Top Gun: Maverick film repülésoktatója.

A kisrepülőgép-szerencsétlenségben meghalt pilóta képezte ki többek között a Maverick színészeit is.

A repülésoktató által vezetett Extra Flugzeugbau EA300 típusú repülőgép vasárnap zuhant le Új-Mexikóban a Las Cruces-i Nemzetközi Repülőtéren egy légi bemutatón. Charles Thomas „Chuck” Coleman volt az egyetlen személy a repülőgép fedélzetén – írja a Sky News.

A baleset után, ami a repülőtértől mintegy fél mérföldre nyugatra történt, lefújták a Las Cruces-i Légi és Űrexpót.

Coleman Kaliforniából származott, mérnök, műrepülő és tesztpilóta volt, több mint 10 ezer órányi repülési idővel. A honlapja szerint több száz légi bemutatóban vett részt, és több mint 3 ezer alkalommal vezetett műrepülőgépet. A Tom Cruise főszereplésével készültTop Gun: Maverickcímű film színészeinek oktatójaként több mint 100 repülést hajtott végre, hogy felkészítse a szereplőket az amerikai haditengerészet F–18-as Hornetjeivel való repülésre.

Miles Teller színész Coleman előtt tisztelegve azt írta az X-en, hogy „nagy szerepet játszott a Top Gun: Maverick” című film előkészítésében.

Az új-mexikói állami rendőrség, a Szövetségi Légügyi Hivatal és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálja a balesetet.