Nemsokára szabadulhatnak a szüleik meggyilkolása miatt elítélt testvérek

GettyImages-539886710
2024.10.25. 13:20
Harmincöt év elteltével felcsillant a remény, hogy talán szabadulhatnak a Menendez testvérek a börtönbüntetésükből. Még fiatalon azért ítélték őket életfogytig tartó szabadságvesztésre, mert kegyetlen módon lemészárolták a saját szüleiket. Azóta már kiderült, hogy a fiúk szabadulni próbáltak a bántalmazó apjuktól és a neki falazó édesanyjuktól.

Geroeg Gascón, Los Angeles kerületi ügyésze egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy arra kérte a bírót, hogy változtassa meg a testvérek büntetését a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélküli életfogytiglanról a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével járó életfogytiglanra. A letöltött idő miatt ez lehetővé tenné számukra a börtönből való azonnali szabadulást.

A TMZ által megszerzett dokumentum szerint Erik és Lyle becsületes rabok voltak, és már nem jelentenek veszélyt a közbiztonságra, így tehát nincs ok arra, hogy bezárva tartsák őket. Az ügyész azt is kiemelte, hogy a megszerzett információk alapján a testvérek egy szervezet segítségével próbálták jobb hellyé tenni a börtönt, ahol raboskodnak.

Nem mindenki örül a szabadulásuk hírének, ugyan a családjuk nagy része még petíciót is indított a szabadulásuk érdekében, egyik nagybátyjuk jobban örülne, ha a zárkáikban maradnának életük végéig. 

Mint ismert, 1989. augusztus 20-án este José és Kitty Menendez a Beverly Hills-i kúriájuk dolgozószobájában álltak, amikor Lyle és Erik sörétes puskákkal a kezükben beléptek a szobába. Josét hatszor lőtték meg, köztük egy Mossberg 12-es kaliberű sörétes puskával, a tarkójára leadott halálos lövéssel. Kittyre összesen tízszer adtak le lövést, az egyik az arcán találta el, ami után a földön kúszva próbált elmenekülni. Lyle az autójához szaladt, hogy újratöltsön, mielőtt leadta volna a halálos lövést.

Közvetlenül a gyilkosságok után mindkét testvér a házban maradt, és a lövések keltette zaj miatt a rendőrség kiérkezését várták. A családon belüli horrorisztikus évekkel nemcsak az Index foglalkozott, de az ismert rendező, Ryan Murphy is felhasználta azt legújabb sorozatához.

(Borítókép: Lyle és Erik Menendez pere. Fotó: 1994. március 9-én. Fotó: Ted Soqui / Sygma / Getty Images)