Gönyűre kerülhet az Audi logisztikai parkja

2012.02.25. 09:40

Nem Győrben, hanem a közeli Gönyűn épülhet meg az Audi-gyárat bővítése után kiszolgáló logisztikai park – írja szombati számában a Kisalföld.

"A kormány minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az Audi logisztikai parkja a gönyűi kikötőben épüljön fel. Olyan piaci környezetet teremtünk Gönyűn, amely versenyképessé teszi a kikötőt" – mondta a lapnak Becsey Zsolt külgazdaságért felelős miniszterelnöki megbízott.

A lap információi szerint az Audi vezetése csütörtökön, a Német Gazdasági Klub jubileumi rendezvényén tárgyalt a témában a miniszterelnökkel, ez után "egyértelmű iránynak tűnt" Gönyű, ami az állam számára is a legkifizetődőbb megoldás lenne.

A folyamatosan növekvő szállítási feladatok miatt idén újabb, 100 milliós fejlesztési programba kezd a tavaly rekordárbevételt elérő Győr-Pér Repülőtér Kft. Tavaly új irányítótornyot épített a társaság és a létszámot is bővítette. A fejlesztések elkerülhetetlenek, hiszen csupán az Audi a korábbi 18 helyett - február elejétől - már 26 járatot közlekedtet hetente. Az autógyár a korábbi tervekkel ellentétben azonban nem Győrben, hanem Gönyűn létesíthet logisztikai parkot.