Egymilliárdért fejleszt a kártyagyár

2012.12.06. 08:56 Módosítva: 2012.12.06. 08:57

Egymilliárd forintos fejlesztést hajt végre kunszigeti gyárában az opto-elektronikai eszközök előállításával foglalkozó SICK Kft., amely a beruházáshoz 316 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Az összegből elektronikai kártyagyártását fejleszti a cég, új - modern technológiával, új szoftver megoldásokkal és korszerű légtechnikai berendezésekkel felszerelt - gyártócsarnokot építenek, valamint átfogó technológiai innovációs projektet valósítanak meg.

A társaság az MTI érdeklődésére közölte: a Győrhöz közeli üzemből kikerülő termékeket az ipari automatizálásban, folyamatirányításban, biztonságtechnikai, logisztikai alkalmazásokban, környezetvédelmi méréstechnikai, gázáramlás- és állapotfelügyeleti alkalmazásokban használják fel a vevők.

A bővítés eredményeként mintegy négyezer négyzetméterrel növekszik a gyár hasznos területe. A jelenlegi 298 főnyi létszámot 2017-re 419-re emelik, eközben 80-ról 75 százalékra csökkentve a fizikai dolgozók arányát. Prognózisuk szerint ekkorra 17,1 milliárd forintra bővülhet a tavaly 12,4 milliárdot kitevő forgalom.

A SICK Kft. anyacége és 100 százalékos tulajdonosa a Németország Baden-Württemberg tartományában, a Waldkirch-ben működő SICK AG.