Egyre többen tervezik a külföldi tanulást

2012.12.15. 08:44

Napról napra többen érdeklődnek a külföldi utazásokkal kapcsolatos biztosítások iránt, ami a síelési időszakban nem ritka, ám feltűnően sokan kérdeznek arról, hogy milyen ajánlat van – van-e egyáltalán – hosszabb időre, esetleg kinti tanulásra, adta hírül a CLB Független Biztosítási Kft.

A kérdések többsége az alkuszokhoz érkezik, és ebből úgy tűnik, hogy az ügyfelek többsége a lehető leggyorsabban szeretné tudni, melyik biztosítónál, mire számíthat, mondta Németh Péter, a cég értékesítési és kommunikációs igazgatója. A telefonos vagy személyes beszélgetések során kiderül, hogy legtöbben a gyerekeik külföldi tanulásának lehetőségét fontolgatják, azt készítik elő.

A korábbiaknál jóval többen kérdeznek a különféle, hosszabb távú gondoskodó konstrukciók iránt is, amit a szakember egyértelműen az oktatásban zajló eseményekhez köt. Tapasztalatai szerint még a kisgyerekes szülők is arra készülnek már most, hogy megteremtsék az anyagi feltételeit egy majdani kinti egyetemi tanulásnak. Ahogy az oktatásban fokozódik a helyzet, úgy nő az érdeklődők száma a CLB-nél is – mondta Németh. A szakértő szerint külföldi tanulásra egyébként az utasbiztosítás a legjobb ajánlat, mert erre a speciális esetre a szokásos 30 nap helyett egy évre is meg lehet kötni, havi pár ezer forintba kerül.