Eljárás indul a Herbalife ellen

2013.02.05. 07:17

Az mlm-rendszerben táplálékkiegészítőket áruló Herbalife 16 százalékot zuhant a New York-i tőzsdén, miután kiderült, a szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) eljárás indít a cég ellen. Az Egyesült Államokban egyedül az FTC illetékes a cégek betiltásának ügyében, és ebből a szempontból mindegy, hogy a Herbalife a Kajmán-szigeteken van bejegyezve, írja a Napi Gazdaság.

A Herbalife-ot december óta nyilvánosan shortoló hedge-fund-menedzser, Bill Ackman éppen ezt, a véleménye szerint piramisjátékként működő cég betiltását szeretné elérni.

A másik oldalon is megjelent azonban két híres pénzember, Dan Loeb és Carl Icahn, akik szerint lehet hinni a vállalat menedzsmentjének, tehát a Herbalife egy legitim kiskereskedelmi vállalkozás, amely eredményeihez képest jelentős diszkonttal forog a tőzsdén.

Január elején úgy tűnt, hogy a Herbalife részvény-visszavásárlásai miatt durván visszaesik a közkézhányad, ezért akár masszív shortzárás is jöhet, azóta azonban újra esett az árfolyam. A New York Post FTC-eljárásról szóló értesülései után 35-ről 29 dollárra zuhant a cég kurzusa.