Magyar lóhús az angoloknál

2013.03.22. 17:18
Marha apróhús helyett lóhúst árultak Anglia északnyugati részén, például Liverpoolban. Az eredetileg 100 kilós szállítmányból 40 kilót már eladtak.

A brit élelmiszerminőség-biztosító hivatal jelentése szerint 100 kilónyi lóhúst találtak egy "Marha apróhús" feliratú szállítmányban az Anglia északnyugati részén található Lancashire megyében. A BBC információi szerint 40 kilót már eladtak nagyközönségnek, részben a Prestonban található Hungarian Food Kft. standján, illetve a Taste of Hungary (Magyar ízek) nevű, liverpooli üzletben.

A marhahúsnak címkézett terméket egy kilós kiszerelésben, "marha apróhús" felirattal árusították. A brit élelmiszerügyi hivatal értesítette az EU-t és a magyar hatóságokat, a megmaradt húst azonnal kivonták a forgalomból.

Az importőr a prestoni székhelyű Hungarian Food kft., termékeiket a hónap elején vizsgálták meg először, majd az eredmény (hat termék is lóhúst tartalmazott) láttán foglalták le a marhahúsnak címkézett terméket. Az FSA azt is közölte, hogy a húskészítményben a megengedett 1 százaléknál több sertéshúst találtak.