Kirúgták a Malév volt vezérét

2013.03.28. 13:53

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerdától visszahívta Limburger Lórántot a Malév Ground Handling (Malév GH) Zrt. vezérigazgatói megbízatásából. Az MNV Zrt. igazgatósága az egykori Malév földi kiszolgáló leányvállalatának vezérigazgatójává csütörtöktől Erdődi Zoltánt választotta meg - közölte az MNV Zrt.

Erdődi Zoltán a Konto-Roll Management Kft. ügyvezetőjeként reorganizációs folyamatok előkészítésében és lebonyolításában, valamint stratégiai és operatív tervek készítésében, könyvelési, adótanácsadási, könyvvizsgálati és ügyvitelszervezési feladatok végrehajtásában már számos társaságnál jelentős sikereket ért el - tudatta közleményében az MNV.

Az MNV Zrt. egyben azt is bejelentette, hogy igazgatósága a Malév Ground Handling felügyelőbizottságának elnökévé Fördős Gézát az MNV Zrt. társaságokért felelős főigazgatóját választotta meg.

A Malév tavaly februári csődje után a magyar légiközlekedésben megváltozott helyzet közvetlenül érintette a földi kiszolgáló céget is. Tavaly őszi hírek szerint a társaságnál jelentős bércsökkentést hajtottak végre a szakszervezetek heves tiltakozása ellenére.

Az MNV Zrt. új ügyvezetőt választott az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft.-nél is a jelenlegi ügyvezető, Nemcsok Imre tartós akadályoztatása miatt. A vagyonkezelő igazgatósága a társaság második ügyvezetőjévé Erdődi Zoltánt nevezte ki, vagyis a cégnél kettős ügyvezetésről döntöttek.