Ágnes
-5 °C
2 °C

Bezár egy győri autóipari vállalat

2013.04.02. 09:42

Bezárja győri irodáját a járműfejlesztéssel, gyártórendszerek tervezésével foglalkozó Magna Steyr ECH Kft. A döntés már tavaly megszületett, a grazi központban a csökkenő rendelésállományra és a romló piaci környezetre hivatkozva. Csak néhány munkatárs maradhatott mostanáig, hogy a szerződésekben vállalt kötelezettségeit teljesítse a társaság.

A cég vezetése úgy döntött, hogy a megmaradt eszközöket elárverezik. Ehhez az átláthatóság és a kiárusítás tisztasága érdekében az online árverés módszerét választották, amelyet az Intergavel aukciószervező társaság bonyolít le. Az érdeklődők már most fénykép alapján böngészhetnek az interneten a bútorok és berendezések mellett a számítástechnikai eszközök között is, de az összesen 116 tétel április 9-én személyesen is megtekinthetők a helyszínen.

Nagy részük irodabútor, szekrények, polcok, íróasztalok, prezentációs mágnes- illetve parafatáblák. Az egyéb kellékek között találhatunk telefonokat, számítógépet, szkennert, fénymásolót, két projektort, valamint egy szervert is. Utóbbi a legdrágább darab, a kikiáltási ára 750 euró (230 ezer forint). A cikkek összértéke kikiáltási áron 12 520 euró (3,8 millió forint). Az online licitálást április 11-én zárják.

A Magna Steyr győri irodáját 2001-ben alapították. A járműfejlesztésen kívül gyártóberendezéseket, szerelősorokat, gyártórendszereket terveztek és készítettek. Ügyfelei között az anya- és társvállalatokon kívül olyan cégek voltak, mint az Audi vagy a Volkswagen. A társaság az elmúlt években szinte folyamatosan veszteséges volt: a Céginfó.hu adatai szerint 2009-ben mínusz 55 milliós, 2011-ben mínusz 96 milliós mérleg szerinti eredményt ért el, és 2010-ben is csak 3,6 milliós nyeresége volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!