Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezár egy győri autóipari vállalat

2013.04.02. 09:42

Bezárja győri irodáját a járműfejlesztéssel, gyártórendszerek tervezésével foglalkozó Magna Steyr ECH Kft. A döntés már tavaly megszületett, a grazi központban a csökkenő rendelésállományra és a romló piaci környezetre hivatkozva. Csak néhány munkatárs maradhatott mostanáig, hogy a szerződésekben vállalt kötelezettségeit teljesítse a társaság.

A cég vezetése úgy döntött, hogy a megmaradt eszközöket elárverezik. Ehhez az átláthatóság és a kiárusítás tisztasága érdekében az online árverés módszerét választották, amelyet az Intergavel aukciószervező társaság bonyolít le. Az érdeklődők már most fénykép alapján böngészhetnek az interneten a bútorok és berendezések mellett a számítástechnikai eszközök között is, de az összesen 116 tétel április 9-én személyesen is megtekinthetők a helyszínen.

Nagy részük irodabútor, szekrények, polcok, íróasztalok, prezentációs mágnes- illetve parafatáblák. Az egyéb kellékek között találhatunk telefonokat, számítógépet, szkennert, fénymásolót, két projektort, valamint egy szervert is. Utóbbi a legdrágább darab, a kikiáltási ára 750 euró (230 ezer forint). A cikkek összértéke kikiáltási áron 12 520 euró (3,8 millió forint). Az online licitálást április 11-én zárják.

A Magna Steyr győri irodáját 2001-ben alapították. A járműfejlesztésen kívül gyártóberendezéseket, szerelősorokat, gyártórendszereket terveztek és készítettek. Ügyfelei között az anya- és társvállalatokon kívül olyan cégek voltak, mint az Audi vagy a Volkswagen. A társaság az elmúlt években szinte folyamatosan veszteséges volt: a Céginfó.hu adatai szerint 2009-ben mínusz 55 milliós, 2011-ben mínusz 96 milliós mérleg szerinti eredményt ért el, és 2010-ben is csak 3,6 milliós nyeresége volt.