Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

121 milliárd forintnyi adócsalást leplezett le a NAV

2013.04.05. 08:17

Összesen 121 milliárd forintnyi visszaélést leplezett le tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága: a legnagyobb fogások áfacsalások voltak - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet. A cikk szerint a pénzügyi nyomozók a pénz nagyjából negyedét, 28 milliárd forintot visszaszerezték a kétes esetek szereplőitől, például készpénz, járművek, ékszerek vagy ingatlanok formájában.

A nyomozók nagyjából 14 ezer büntetőeljárást kezdeményeztek, az esetek együttesen 121 milliárd forintról szóltak. Tavaly a legtöbben a közterhekkel és a támogatásokkal trükközők próbálták a legnagyobb összeget zsebre tenni: a hatóság megközelítőleg 3500 eljárást indított költségvetési csalás miatt, az ügyek nem kevesebb, mint 95 milliárd forint sorsát igyekeztek tisztázni.

A legnagyobb horderejű esetek a forgalmi adó szabályainak megsértéséről szóltak. Áfacsalás gyanúja nagyjából ezerötszáz alkalommal merült fel, ezekben az ügyekben több mint hatvanmilliárd forint után kutattak a pénzügyi nyomozók - olvasható a napilapban.