121 milliárd forintnyi adócsalást leplezett le a NAV

2013.04.05. 08:17

Összesen 121 milliárd forintnyi visszaélést leplezett le tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága: a legnagyobb fogások áfacsalások voltak - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet. A cikk szerint a pénzügyi nyomozók a pénz nagyjából negyedét, 28 milliárd forintot visszaszerezték a kétes esetek szereplőitől, például készpénz, járművek, ékszerek vagy ingatlanok formájában.

A nyomozók nagyjából 14 ezer büntetőeljárást kezdeményeztek, az esetek együttesen 121 milliárd forintról szóltak. Tavaly a legtöbben a közterhekkel és a támogatásokkal trükközők próbálták a legnagyobb összeget zsebre tenni: a hatóság megközelítőleg 3500 eljárást indított költségvetési csalás miatt, az ügyek nem kevesebb, mint 95 milliárd forint sorsát igyekeztek tisztázni.

A legnagyobb horderejű esetek a forgalmi adó szabályainak megsértéséről szóltak. Áfacsalás gyanúja nagyjából ezerötszáz alkalommal merült fel, ezekben az ügyekben több mint hatvanmilliárd forint után kutattak a pénzügyi nyomozók - olvasható a napilapban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla