A Fidesz újabb rezsicsökkentést tervez

2013.04.18. 08:12 Módosítva: 2013.04.18. 08:12

A Fidesz-frakció hétfői ülésén tárgyal a rezsicsökkentés eddig megvalósult és július 1-jétől tervezett lépéseiről – tudta meg a Magyar Nemzet. A tanácskozáson az is eldőlhet, hogy húsz százalékkal vagy annál nagyobb mértékben csökken-e a kéményseprés díja.

A Magyar Nemzet információi szerint a rezsicsökkentés idei első felvonása lesz a Fidesz-frakció következő ülésének kiemelt témája. A nagyobbik kormánypárt egyik vezető politikusa úgy tájékoztatott, hogy a jövő hétfői tanácskozáson értékelik az év elejétől hatályos változásokat, és áttekintik a július 1-jétől tervezett további lépéseket is. – Várhatóan a kéményseprés díjainak húszszázalékos csökkentésére tesz javaslatot a frakció április 22-én – közölte a lap forrása. Ugyanakkor azt sem tartotta kizártnak – bár ennek most kisebb esélyét látja –, hogy a frakció döntése nyomán a díjcsökkentés ennél nagyobb lesz, vagy akár ingyenessé is válik ez a szolgáltatás.

Az mno.hu szerdán úgy értesült: a szemétszállítási díjak esetében a kormánypárt úgy kívánja szabályozni a csökkentést, hogy a 2012. április 14-én hatályban lévő árakból enged majd 10 százalékot.