A Bwin kivonul Magyarországról

2013.04.20. 16:05 Módosítva: 2013.04.20. 16:30

A világ egyik legnagyobb online sportfogadója és egyben negyedik legnagyobb online pókercége bejelentette, hogy kivonul 18 országból - köztük Magyarországról, írja az ittapiros.com. A cég Magyarország mellett a következő országokat hagyja ott: Argentína, Belorusszia, Lengyelország, Ukrajna, Románia, Szlovénia, Finnország, Lettország, Litvánia, Ciprus, Görögország, Horvátország, Brazília, Makedónia, Szerbia, Kolumbia és Örményország.

A döntés részben várható volt, hiszen a bwin egyrészt jól megvan a magyar piac nélkül is, másrészt egyre növekedik a ellenállás az engedély nélküli szervezőkkel szemben, harmadrészt, pedig lassan megindul a Szerencsejáték Zrt. saját szolgáltatása, tehát elvárható módon talán megkezdődik a piac védelme is.

Az ittapiros.com szerint a döntés igazi vesztesei azok a sajtóorgánumok lesznek, akiket eddig a bwin hirdetésekből befolyó pénz tartott el, hiszen a vállalat 2011 és 2012-ben egyaránt az összes TV-s szerencsejáték hirdetés 17 százalékát vásárolta meg. A visszavonulás egyértelmű nyertese a Szerencsejáték Zrt, akinek már csak egy dolga van, végre elindítani a saját szolgáltatását, írja az ittapiros.com.