Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Védelmébe vette a minisztérium a trafikpályázatot

MTI/Index
2013.04.24. 19:39

Miután óriási felháborodás tört ki a dohánytermékeket jogosul mintegy 5400 bolt listájának keddi nyilvánosságra kerülésekor, az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerda késő délután közleményben reagált a vádakra. Az NFM szerint a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. készítette elő a pályázatokat az elbírálásra, majd a kiíró – azaz az állam - által kijelölt bírálóbizottság előbb értékelte a pályázatokat, utána pedig a végső eredményre vonatkozó javaslatát megküldte a nemzeti fejlesztési miniszternek, aki jóváhagyta az eljárás eredményét.

A minisztérium védelmébe vette az elbírálást is, ami szerinte a pályázati kiírásban részletesen ismertetett szempontrendszernek megfelelően történt.

A kormány két éve jelentette be a dohánykereskedelem államosításáról szóló ötletét, a törvényjavaslatot idén februárban fogadták el. A kedden nyilvánosságra került új trafikos névsorban feltűnően nagy számban vannak egyértelműen politikaközelinek minősíthető pályázók, így például a CBA-tulajdonosok, Rogán Antal szomszédja, vagy a törvény előkészítésében is részt vállaló continentalos Sánta János, aki a jogszabály-módosítást beterjesztő Lázár János régi barátja. Szerkesztőségünkbe az eredményhirdetés óta özönlenek a panaszok, melyek alapján úgy tűnik, hogy számos régi, rutinos trafikos szorul ki a piacról, és a kormányzat deklarált szándékaival ellentétben ezek zöme pont kiskereskedő, családi vállalkozás.