Itt a trafikmutyi-térkép

2013.04.30. 17:09

Áttekintő térképet készített a gyanúsan kiosztott dohánykoncessziókról a trafikmutyi.cafeblog.hu. Az egyes településekre kattintva megtudhatjuk, kik nyerték a trafiküzemeltetési jogot, milyen érdekcsoporthoz tartoznak, és átalában az is kiderül, hogyan kapcsolódnak a Fideszhez.

A főként az olvasók információira támaszkodó adatbázisból kiderül, hogy sokszor nem helyi, és dohánykereskedelemmel eddig nem foglalkozó cégek nyertek a pályázaton, ha pedig mégis helyiekhez kerültek a trafikon, akkor a polgármesterek, alpolgármesterek és atyafiságuk lett a haszonélvező. Ha valaki sok koncessziót nyert, százmillió forint is befolyhat hozzá anélkül, hogy egy szál cigarettát eladott volna.


Trafikmutyi - A Te kedves egészségedre! nagyobb térképen való megjelenítése

Ahogy az Index kedden megtudta, a sok más ismert név mellett a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának, Gyulay Zsoltnak a sógora is elnyert két trafikpályázatot a 3. kerületben. Szerencsésen alakult a koncessziók kiosztása a miskolci önkormányzat fideszes tagjainak számára is: ők és családtagjaik a trafikok egynegyedét üzemeltethetik. Jól járt a Fidesz-közeli CBA-csoport és a trafiktörvény kialakításában kezdetektől résztvevő Continental Dohányipari vállalat is.