Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bejött a trafikpályázat a miskolci fideszesek családtagjainak

2013.04.26. 12:47 Módosítva: 2013-04-26 12:48:54
Olyan emberek vihetik majd Miskolcon a 84 trafik nagyjából egynegyedét, akikről nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy fideszes politikusok családtagjai. Érintett két miskolci önkormányzati képviselő, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselő, valamint egy országgyűlési képviselő is.

Szerencsésen alakult a trafiküzemeltetési jogokra kiírt pályázat Takács Gábor, a miskolci önkormányzat Fidesz-KDNP-s képviselője családtagjai számára. Négy dohánybolt üzemeltetésére szerzett jogot Aswad Dina, és további négyére dr. Aswadné dr. Gazdik Irén.

A képviselő házastársát a vagyonnyilatkozata szerint Aswad Dinának hívják. A feleségnek vannak céges érdekeltségei, így az anyja nevét a cégadatbázis rögzíti: dr. Gazdik Irén. Takács anyósától, dr. Gazdik Iréntől szakmájából adódóan egyébként vélhetően távol áll a dohányzás, mivel szülész-nőgyógyász főorvos.

Takács édesanyjának vezetékneve Balázs, keresztneve Katalin. A miskolci koncessziónyertesek között van egy Balázs Anna, egy Balázs József és egy Balázs Józsefné. A Balázs vezetéknév nem nagyon ritka, de nem kizárt, hogy van köztük is rokoni kapcsolat. Szerettük volna megkérdezni Takács Gábort arról, hogy rokonságban áll-e a nyertes Balázsokkal, illetve hogyan kommentálja felesége és anyósa sikerét, de egyelőre nem tudtuk elérni telefonon. E-mailben elküldtött kérdéseinkre sem kaptunk eddig választ.

Frakciófegyelem

Takács frakciótársának, Dr Nánási-Kocsis Norbertnek a családtagjai szintén sikerrel pályáztak, ha nem csupán véletlenül azonosak bizonyos nevek. Az önkormányzati képviselő a cégadatbázis adatai szerint egy lakcímen él dr. Birinyi Ildikóval, aki ez alapján feltehetően a felesége vagy élettársa. Dr. Birinyi Ildikó, aki egyébként fogorvos, négy trafikra nyert üzemeltetési jogot. Birinyi Béláné is hasonlóan sikeres volt, ő szintén négy dohányboltot vihet. Nánási-Kocsis Norbertet is kerestük, de egyelőre nem sikerült elérni telefonon, és még az e-mailünkre sem választolt.

Nem a miskolci, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja az a Csiba Gábor, akinek a lánya, Csiba Anna Eszter Miskolcon egy és Sajószentpéteren még egy boltot nyithat. A sajószentpéteri  nyertesek között van egy Csiba Gábor Tamásné is. Az északhirnök.com megkeresésekor Csiba Gábor, aki egyébként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, nem tagadta, hogy Csiba Anna Eszter az ő lánya.

A Fidesz országgyűlési képviselőjének, Sebestyén Lászlónak a hozzátartozója, valószínűleg a fia lehet az a Sebestyén Péter, aki szintén megnyerte egy miskolci trafik üzemeltetési jogát. Az a képviselő vagyonnyilatkozata és a cégadatbázis adatai alapján tudható, hogy a képviselőnek van egy Sebestyén Péter nevű fia. Erre abból lehet következteni, hogy a nyolcvanas években született Sebestyén Péter anyja neve felbukkan a cégadatbázisban Sebestyénné előtaggal, és az asszonynak, a képviselőnek és Sebestyén Péternek is ugyanaz a lakcíme. Sebestyén Lászlóval is próbáltuk telefonon felvenni a kapcsolatot, de egyelőre vele is hiába.

Sikeres üzletemberek

Egy másik miskolci nyertes, Kovácsné Gara Alice korábban fideszes-KDNP-s delegáltként vett részt egy ongai szavazatszámláló bizottság munkájában egy régi választási hirdetmény szerint.

Ha nem véletlen névegyezésről van szó csupán, szép sikert értek el a pályázaton a Szállás.hu tulajdonosaiként ismertté vált üzletemberek, Dorcsinecz József és Varga Zoltán, aki 2011-ben megkapta az év Országos Fiatal Vállalkozói Díját. Fejenként négy-négy trafikot működtethetnek Miskolcon.