Csányi: Nem látom a vadászt

2013.07.25. 10:28

"Ha volt is rám kilövési engedély, nem látom a vadászt, és azt sem, hogy milyen kaliberű fegyvere van" - mondta Csányi Sándor a Népszabadságnak adott interjújában. Az OTP vezére elmondta, Orbán Viktorral korrekt a kapcsolata, arról pedig, hogy ki vezesse az OTP-t, a részvényesek döntenek.

Szerinte az ország biztonsága szempontjából rendkívül fontos, hogy a bank stabilan működjön, az OTP Európa harmadik legstabilabb pénzintézete. "Nyilván mindent lehet jobban is csinálni, de hogy ezt sokkal jobban, azt nem hiszem" - mondta.

Elmondta: vannak konkrét felvásárlási célpontjaik – nem feltétlen azok, amelyek a lapokban megjelentek az utóbbi időben –, most ezeket elemezik ki, de keresik a lehetőséget a Távol-Keleten is, képviseleti iroda nyitását tervezik.

"A mezőgazdaságban szerinte nem az a megoldás, hogy a hatékonytalan, nem korszerű üzemek továbbélését állami mentőövvel biztosítjuk. Az ilyen akciók nem hoznak tartós eredményt, egy vagy legfeljebb két év után újra előáll ugyanaz a probléma, miközben a tulajdonosi tőkéből működő üzemek helyzetét is megnehezítjük. Az állami pénzből megmentett cégek olyan versenyt generálnak, amelyből végül mindenki vesztesként kerül ki, mivel ezek a vállalkozások kevésbé érzékenyek a költségekre" - mondta Csányi.