Varga üzent a bankoknak

2013.07.31. 23:48 Módosítva: 2013.07.31. 23:49

"A költségvetésnek nincs elég pénze a devizahitelesek megmentésére. Ha meg tudunk állapodni a Bankszövetséggel, akkor kompromisszumos javaslat lehet erről ősszel a parlamentben, de ha nem, akkor a kormány önálló javaslatot tesz majd" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TV2-nek.

A kormány a múlt héten jelentette be, hogy újabb hitelesmentő megoldásokat szeretne, és el is kezdődtek az egyeztetések a bankokkal, igaz, az egyelőre nem szivárgott ki, hogy a kormány milyen megoldást tart elképzelhetőnek. Annyi tudható, hogy a jelzálogalapú devizahiteleket hibás terméknek tartják, és ezeket ki akarják vezetni a piacról.

Varga utalt arra, hogy az uniós elvárások miatt a hiányt 3% alatt kell tartani, és emiatt a kormánynak nincs nagy pénzügyi mozgástere a devizahitelesek megsegítésére.

Mindent a devizahitelesekről

Hányan vannak a devizahitelesek? Mennyivel tartoznak? Milyen segítséget kaptak eddig az államtól? Egyáltalán, meg lehet menteni mindenkit? Vagy inkább csak azokat kellene, akik a legrosszabb helyzetben vannak? De hányan vannak a legrosszabb helyzetben? Cikkünkből mindent megtudhat.