Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Jöhet az adásvétel: húskombináttal kombinál Gyula önkormányzata

2013.09.10. 08:26

Vételi ajánlatot tett a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát vagyonelemeire a helyi önkormányzat: az egyik legrégebbi hazai élelmiszeripari társaság teljes vagyonportfóliójáért 860 millió forintot kínált a város - írta a Népszabadság keddi számában.

A lap forrásai szerint a szerződés szövegét már fogalmazzák, s kedvező esetben akár két hét múlva megtörténhet az adásvétel.

A gyulai kolbász termelését jelenleg is a helyhatóság biztosítja az általa alapított és tulajdonában álló Gyulai Hús Kft. bérli a felszámolótól az egykori húskombinát vagyonelemeit.

A Népszabadság szerint a vagyonelemek megvételét abból az 1,8 milliárd forintból finanszírozná a város, amit a kormánytól kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra. Megjegyzik, hogy a cég adósságállománya 3-3,5 milliárd forint, vagyis az eszközök eladásából nem futja majd a hitelezők kifizetésére.

A lapnak a felszámolót nem sikerült elérnie, az önkormányzat pedig csak annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyekről nem adnak felvilágosítást.