A Ryanair azt ígéri, megjavul

2013.09.20. 20:14

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója ma először vallotta be nyilvánosan, hogy a cég rossz hírneve valószínűleg már az üzletnek is árt. A részvényesek előtt arról beszélt, hogy mostantól megpróbálják csökkenteni az utasokat szükségtelenül ingerlő intézkedések számát, és azt ígérte, megváltoztatják az utaskiszolgáláshoz való hozzáállásukat.

A közgyűlésen több részvényes számon kérte az igazgatóságon, hogy a rossz kiszolgálással valószínűleg utasokat vesztenek.

Szó szerint zokogó utast is láttam már a beszállókapunál. Nyilvánvaló, hogy valamit rosszul csinálunk

– mondta egyikük közgyűlésen. Mások arról beszéltek, hogy családtagjaik és ismerőseik rajtuk kérik számon, ahogyan a Ryainair bánik velük.

A Guardian szerint O'Leary éveken át lesöpörte a hasonló panaszokat, egyszerűen a jó pénzügyi eredményekre hivatkozva. Most viszont egyetértően bólogatott, és azt mondta, őt is nagyon zavarja, hogy a Ryanair munkatársai már a megszabott méretnél néhány miliméterrel nagyobb csomagokért is pótdíjat fizetettnek. Az utasok emelett azért panaszkodnak a legtöbbet, mert például akkor is pótdíjaznak, ha valaki nem nyomtatja ki a beszállókártyáját.

Ha néhány miliméterrel nagyobb az a csomag, én azt mondom, ugyan már. Nem pótdíjazhatunk néhány miliméterért

– mondta O'Leary. A cég szóvivője később tagadta, hogy a Ryanairnél a beszedett pótdíj után osztanának jutalékot a dolgozóknak.

A Guardian elemzője szerint a Ryanair alapjaiban nem változtatja majd meg az üzleti modelljét, de ennek ellenére hozhat jelentős változást, ha a vezetés tényleg nagyobb hangsúlyt fektet az utasok igényeire.