Tarlós: Minden fővárosi közműcéget visszaveszünk

2013.09.23. 08:10

Valamennyi, a Demszky-korszakban külföldi befektetőknek privatizált fővárosi közműcég magyar kézbe kerül a következő években, mondta a Magyar Nemzetnek Tarlós István főpolgármester.

Orbán Viktor múlt pénteki bejelentéséről, amely szerint az állam tárgyal a Fővárosi Gázművek (Főgáz) visszavásárlásáról is, elmondta: a Fővárosi Vízműveket a főváros által nyújtott kölcsönből maga a társaság vásárolta vissza, a Fővárosi Csatornázási Művek és a Főgáz esetében pedig az állam lehet a vevő.

A Főgázban az RWE jelenleg 49,83 százalékos tulajdonnal rendelkezik, míg a budapesti gázszolgáltató többségi tulajdonosa – 50 százalék és 1 szavazattal – maga a főváros. Részben Budapesten tevékenykedik a Tigáz is, az RWE idén márciusban már értékesítette a cégben meglévő 44,2 százalékos részvénycsomagját, de nem az államnak. A gázszolgáltató olasz többségi tulajdonosának, az Eninek adta el. Áramszolgáltatásban Budapesten az Elmű meghatározó, az áramcégben egyelőre szintén az RWE a többségi tulajdonos.  • Bérelnék
  • Bankszámla