Doubravszky az MNB-nél kötött ki

2013.10.03. 09:35 Módosítva: 2013.10.03. 09:35

Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központot hozott létre a felügyeleti feladatokat október elejétől ellátó Magyar Nemzeti Bank, amelynek élére Doubravszky György került – írja a pénzügyi biztos Facebook-oldalán. A hírt egyelőre az MNB nem erősítette meg, Doubravszky viszont fel is töltött a honlapjára egy dokumentumrészletet.

A webbank nem indult el

A Doubravszky György által korábban vezetett Hiteltársulás a végtörlesztés idején (2011 végén, 2012 elején) az állami részvétellel felállítandó webbank segítségével nyújtott volna olcsó kiváltó hiteleket a végtörleszteni saját erőből nem tudó devizahitelesek számára.

Doubravszky ezt követően, 2013 elején a pénzügyi jogok biztosa lett, a webbank elindítása viszont eddig meghiúsult. Sőt, a közelmúltban kiderült, hogy hiába vártak az ötletgazdák az állami szerepvállalásra is.

Matolcsy devizahitelese

Doubravszky György – aki, mint áprilisban írtuk, Bagolyvár nevű könyvkiadóján keresztül 25-30 millió forintos vitában áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal – tavaly november óta dolgozik pénzügyi biztosként, még Matolcsy György nevezte ki egy akkor elfogadott törvény alapján. A gépészmérnök végzettséget szerzett Doubravszkyhoz a Bagolyváron kívül a Magyar Észjárás Központ Kft. is hozzá tartozik.

Portrénkat itt olvashatja, az is kiderül belőle, hogy a Bagolyvár Könyvkiadó százötvennél is több könyvet árul, ezek nagy része üzletvitellel, életvezetéssel, pénzügyekkel és MLM-hálózatok építésével foglalkozik. Webáruháza bestseller listáján olyan könyveket találunk, mint A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása vagy A milliomos elme titkai vagy A gondolkozz és gazdagodj vagy A 45 másodperces prezentáció, amely megváltoztatja az életedet. A cég egyébként az Opten adatbázisa szerint sikeres, tavaly 14 millió forintos adózott eredményt mutatott ki.

A Hiteltársulást 2011-ben alapította, elmondása szerint azért, mert saját devizahitelével bajba került. Ezen a kezdeményezésén keresztül ismerte meg Matolcsy Györgyöt.