no

"Olyan érzésük lesz, itt van Pista bácsi"

2013.10.10. 18:53
Borús idők jönnek az igényes szórakozás szerelmeseire, Sas József után egy másik nagy nevettető, Vágó József is eltűnhet egy időre a televíziók képernyőjéről. Vágó a Sólyom légitársaság ürügyén körbejárta a teljes magyar médiát, a konkrétumokat kitartóan nélkülöző interjúiban lehengerlő stílusával, kérlelhetetlen magabiztosságával sokak szívébe belopta magát. Most kiderült nincs befektető, ez pedig akár a légitársaság végét jelentheti. Legjobb interjúiból szemezgettünk.

Többet bukhatunk a Sólyom végével, mint egy légitársaságot. Összegyűjtöttük kedvenc Vágó József idézeteinket. Az ön kedvenc Vágó-mondása kimaradt? írja meg nekünk bátran a tema@mail.index.hu címre.

  • "Nem kértünk segítséget az államtól, nem mutattuk meg nekik az üzleti tervet, nem akartuk, hogy lenyúlják az ötletünket" (atv.hu)
  • "A kormányzat jelen pillanatban bizonyos megfontolások alapján, semleges. Ez nem rossz." (azutazo.hu)
  • "Ha nyolc gépünk bejön, már kevés lesz a hely. A reptér kénytelen lesz újra kinyitni az egyes terminált a fapadosoknak, akár már az idén." (origo.hu)
  • "Szembemegyünk a trendekkel, tehát mi leszakadnánk erről az egy joghurt, egy ropi fedélzeti kiszolgálásról. Utasaink a fellegekben fogják magukat érezni." (azutazo.hu)
  • "A fapadosok nem jelentenek konkurenciát. Ha hozzászoktam a fonott kalácshoz a kávé mellé, de bezárt a kalácsgyár, akkor jó a kétszersült is, mert nincs más. De ha új gyár nyílik, örömmel térek vissza a kalácshoz." (origo.hu)
  • "Nézzük, mi kell egy nemzeti légitársasághoz. Kell egy piac. A Malév megszűnése után ez szerintünk megvan. Kell hozzá egy légitársaság. Ezért vettünk egy céget, amelynek volt egy kisgépes engedélye, amit mi most nagygépesre is átformálunk. Kellett hozzá egy befektető. Ez az, amit senki nem talált eddig rajtunk kívül. Mert ha sikerült volna, akkor már megcsinálták volna a saját légitársaságukat." (azutazo.hu)
  • "Ha bejelentjük a befektetőket olyan érzésük lesz, hogy itt van Pista bácsi, akit mindenki ismer a faluban. Az egyik finanszírozó egy jól ismert emirátusi bank, a másik pedig egy ománi szakmai befektető." (origo.hu)
  • "Én a kezdetektől tartottam magam ahhoz, hogy addig nem szabad megjelenni a nyilvánosság előtt, amíg a befektető nincs meg, mert addig jelentős kockázatot futunk. Mert mi van akkor, ha mégse jön a befektető, vagy nincsenek meg a szükséges engedélyek. Ezt mi nem vállaltuk föl, és jól is tettük." (azutazo.hu)
  • "Repülőgépekre lebontva megvan napra pontosan, hogy mikor hány emberre lesz szükségünk a következő öt évben. Az üzleti tervünk több mint ezer oldalas." (origo.hu)
  • "Egyre többen felismerik, hogy mi a valódi hozadéka egy ilyen légitársasági indulásnak. A beszállítókat is beleértve, ez munkahelyteremtést, a konferencia turisztikai forgalmat, ebből eredően érezhető gazdasági növekedést hozhat. Ezt csak mi tudjuk így generálni, senki más. Csak egy magyar bázisú prémium légitársaság." (azutazo.hu)