Zárnak be a békéscsabai kocsmák

2014.01.09. 09:37

Egyre több hír kering kocsmabezárásokról Békéscsabán. Van, amelyik igaznak bizonyul, de van, ahol még nem döntötte el az üzemeltető, meddig küzd, és bízik némi fellendülésben. Néhány éve még 166 olyan vendéglátóhely működött a városban, ahol szeszt is mértek, mára jelentősen csökkent ez a szám – írja a helyi Beol.hu.

Több kultikus vendéglátóhely is becsukta kapuit a közelmúltban Békéscsabán. Ilyen a Sörbár, az Ipar, a Pálma vagy a 8-as presszó Jaminában. Igen sok búfelejtő a bezárás határán van, az üzemeltető fontolgatja, hogy érdemes-e még működtetni a kocsmát, szórakozóhelyet.

Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója megcáfolt és meg is erősített szórakozóhely-bezárást. Ami tény, az önkormányzati tulajdonú Sörbár jelenleg zárva van, de remélik, hamarosan újra bérbe tudják adni.

A Pálma presszó épülete nem önkormányzati tulajdon, és az ott zajló munkálatok alapján nem is sokáig marad üresen. Információink szerint profilt vált, a szomszédos tapétaboltot bővíti ezzel a tulajdonos.

– Egykoron még diszkóztam is a Pálmában – mondta a békéscsabai Fekete László, aki a közelmúltban retrodiszkót is tartott, igaz egy másik szórakozóhelyen. – Hajdanán a Csaba télikertjében vasárnap diszkóztam, aztán az Iparba majd a Korzóba tettem át a székhelyemet Békéscsabán. A '70-es, '80-as években akkor értek véget a diszkók, amikor most kezdődnek, vagyis este 10-kor, 11-kor, nagy ritkán éjfélkor.