Nobel-díjas: A Bitcoin a sötét középkorba visz

2014.01.24. 13:16

A friss közgazdasági Nobel-díjas Robert Shiller a davosi világgazdasági fórumon beszélt a Bitcoinról is, írja a Business Insider.

Szerinte a Bitcoin nagyon inspiráló a számítástechnikai fejlődése miatt. Ugyanakkor a közgazdasági hasznát kevésre tartja, sőt szerinte ez pénzként visszavinne minket a sötét középkorba.

A pénzpiaci buborékok egyik legnagyobb élő szakértője szerint a Bitcoin pontosan egy buborék. Shillert lenyűgözte, hogy hogy válthatott ki ekkora érdeklődést az eszköz, szerinte ez leginkább azért lehetséges, mert az emberi természet mindig is kíváncsi volt az extrémen ingadozó piacok iránt.

„Nem is lehet kérdés, hogy egy buborék” – mondta, és többek közt azt is hozzátette, hogy diákjainak azt tanítja, hogy a Bitcoin egyáltalán nem egy jó ötlet.

Nem sokra rá, csütörtökön, Jamie Dimon, a legnagyobb amerikai bank vezére szintén a davosi konferencián a CNBC-nek adott interjúban arra kérdésre, hogy a bank mikor fogadhatja el majd a Bitcoint, így válaszolt: „A kérdés inkább az, hogy együttműködjünk-e azokkal az emberekkel, akik támogatják a Bitcoint. A Bitcoin szörnyű értéktároló.”