Magyar cég veheti meg a Praktikert

2014.03.19. 09:28
Az egyik legnagyobb építőipari vállalat, a KÉSZ Csoport is beszállt a Praktiker magyarországi hálózatáért folytatott versenybe, már ajánlatot is tettek.

A KÉSZ-portfóliót szeretnénk bővíteni a Praktiker áruházlánc magyarországi tagjaival. Célunk, hogy a barkácslánc tevékenységét megtartsuk, a céget stabilizáljuk és ezáltal több mint ezer munkahelyet védjünk meg – mondta a Napi.hu szerint Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletág vezetője.

Amennyiben a tulajdonos elfogadja a Praktiker Barkácsáruházak Kft.-re tett indikatív vételi ajánlatunkat, a végleges árajánlatot a KÉSZ Csoport-tag MI-BE Alfa Kft. fog adni. Ez a cég jelenleg is üzleti kapcsolatban áll az áruházlánccal, hiszen a Mester utcai épületet adja bérbe a Praktikernek – mondta Pintyőke, aki szerint ez a cég alkalmas az ajánlattételre.

Magyarországon 21 Praktiker áruház üzemel (Pécs, Debrecen, Szeged, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szombathely, Budapest (Bécsi út, M3, Mester utca), Budaörs, Zalaegerszeg, Szolnok, Kaposvár, Vecsés, Békéscsaba, Székesfehérvár, Esztergom, Sátoraljaújhely, Komárom, Nyíregyháza), 1060 fővel. A magyarországi barkácslánc forgalma 2009 óta csökkent, 2012-es vesztesége 2,5 milliárd forintra rúgott.